Toplum 5.0 programında Dr. Yıldız Tuğba Kurtuluş Kara’nın sorularını yanıtlayan REENGEN Ar-Ge Projeleri Yöneticisi Dilara Göker, TWRE (Enerji Sektöründe Türk Kadınları Platformu) Ağı’nın faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Yenilenebilir enerjinin Türkiye’de geliştiğini ve giderek yaygınlaştığını söyleyen Göker, enerji verimliliği faaliyetleri, enerji sektöründeki dijitalleşme gibi farklı alanlardaki uygulamaların dönüştüğünü belirtti.

KADINLARA YÖNELİK POZİTİF ALGI AMAÇLANIYOR

Göker, Enerji Sektöründeki Türk Kadınları Platformu’nu, Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörü başta olmak üzere enerji sektörünün bu gelişiminde aktif rol oynayan ve oynayacak olan kadın profesyonellerinin iletişim grubu olarak yola çıkan bir platform olarak açıkladı. Kar amacı gütmeyen bir ekiple çalışmalarını yürüttüklerini belirterek enerji sektöründe kadınlara yönelik pozitif algının oluşmasını amaçladıklarını vurguladı.

Göker ayrıca, sektöre daha fazla ‘yeşil yakalı’ denilen sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler üzerine çalışan kadın profesyonellerinin kazandırılması üzerine platformun faaliyet yürüttüğünü söyledi.

KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Göker, “İş dünyasında kadın erkek eşitliğini sağlamak ve enerji sektöründeki kadın istihdamının artırılmasını hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, hangi görev veya tecrübede olursa olsun sektördeki kadınların birbirlerini tanıması ve destek olması bizim için çok önemli.” dedi.

Bu amaçla çalışanlar ve uzmanlar ile birlikte çeşitli toplantıların ve eğitimlerin düzenlendiğini belirten Göker, yenilenebilir enerji, dijital dönüşümün sektöre etkisi gibi konularda çalışmalar yapıldığını da sözlerine ekledi.