Sürdürülebilir Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, Yeşil İş, Sürdürülebilir İş Zirvesi 2021 üzerine Reel Piyasalar programında bilgi verdi.

Endüstri Radyo’ya konuşan Sevinç, yeşil iş kavramını çevresel etkilerin bütün unsurlarının gözetilerek iş modellerine katılması durumu olarak açıklıyor. Sürdürülebilirlik geçmişte devamlılık olarak anlaşılıyordu diyen Sevinç, günümüzde ise hem çevresel ve sosyal hem de ekonomik etkisinin büyük kitlelerce tüketiciler ve kurumlar açısından iyi anlaşıldığını belirtti.

Sevinç, özellikle pandeminin etkisi ile birlikte kavramın anlaşılabilir olmasının hızlandığını söyleyerek, Avrupa kıtasının 2050'de karbon nötr olma sözü vererek bütün çalışmalarını bu eksende yeniden planlanması ve beraberinde verilen Yeşil Mutabakat’ın Türkiye ekonomisini etkilemesinin de önemli etkenler arasında olduğunu dile getirdi.

KONFERANSIN AMACI “POZİTİF DEĞİŞİM”

7-8 Nisan’da gerçekleşecek olan Yeşil İş, Sürdürülebilir İş Zirvesi üzerine bilgiler veren Sevinç, şunları kaydetti:

“Yeşil İş’in 8. yılı ve ana tema ise ‘Değişimin yeni paradigmaları’ olarak belirlendi. Konferansın da odağı olan 8 önemli konu var. İklim değişikliği, enerji dönüşümü, net sıfır karbon, yönetim ve liderlik, finansman, döngüsellik, inovasyon, teknoloji, dijitalleşme, altyapı ve şehirler olarak söyleyebiliriz. Yeşil İş tüm bu konuları, kanundaki yenilikler, dünyada yapılan uygulamalar ve iyi örnekler ekseninde bütün tarafları da bir araya getirerek masaya yatıracak.” dedi.

Konferansın amacının pozitif değişim olduğunu söyleyen Sevinç, iki gün boyunca dünyada farklı yeniliklere ve çalışmalara liderlik eden ve ilgili bakanlıkların temsilcilerinin bulunduğu 80’i aşan konuşmacının konferansta yer alacağını da ifade etti.