ST Endüstri Radyoda Dr. Öznur Sevme’nin hazırlayıp sunduğu Topuklu Ekonomist programına konuk olan Cemile Dış Ticaret CEO’su İzak Levi, perakende sektörünün dünü bugünü ve geleceğini üzerine değerlendirmede bulundu.

Cemile Dış Ticaret, 1978'den bu yana dekorasyondan mutfak ve banyo ürünlerine, hediyelik eşyadan aksesuara kadar geniş bir ürün portföyü ile hizmet veriyor. Bünyesinde 10 bine yakın ürün bulunduran firmanın CEO’su İzak Levi, hedefleri ve çalışma yöntemleri üzerine bilgi verdi.

E-ticaret yapmaya başlamanın kolay olduğunu ancak sürdürmenin zor olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Levi, devletin marka desteği ve tasarım konusunda desteği olduğunu belirtti.

“YENİLİKÇİ ADIMLAR ATMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Levi,” İçinde satış yapma hevesi olan kişilerde o ışığı görüyorsak biz ürünlerimizi temin ediyoruz. Biz perakendeci olduğumuz için henüz e-ticaret kısmına girmedik ama bu tarz girişimcileri destekliyoruz. Ürünlerimizin satışını yapmak isteyen kişiler bize ulaştığında seve seve iletişime geçiyoruz. “ dedi.

Sektörde kendilerini iyi konumda gördüklerini dile getiren Levi, müşterileriyle aile ilişkileri içerisinde olduklarını ve her zaman yenilikçi adımlar atmaya gayret ettiklerini belirtti. 

“STOKSUZ ÇALIŞMAK BİZE GÖRE DEĞİL”

Levi, Lojistik çok büyük bir maliyet giderek daha maliyetli hale geliyor. Ancak stoksuz çalışmak bizim kültürümüze çok uymuyor. Biz gittiğimiz fuarlarda 6 ay sonrası için ürün bakarken Avrupalı meslektaşlarımız bir buçuk sene öncesinin alış satış planlarını yaparak daha az stokla ürünlerini sevk eder. Biz ise bir işi hemen olmak ve sonuçlandırmak istiyoruz. Bu sebeple de stok maliyeti ürünlerin üzerine biniyor. “ dedi.