Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Teracity Yazılım Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Akın, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Pandemi sürecinde yazılım sektöründeki gelişmeleri değerlendirerek söze başlayan Akın, özellikle yeni normalde yaygınlaşan uzaktan çalışma modelinin insanları dijitale daha da yakınlaştırdığını söyledi. 

Zorunlu ihtiyaçlar bazı durumları hızlandırıyor diyen Akın, yazılım sektörünün de öneminin pandemi sürecinde ciddi oranda arttığını ancak pandeminin azalması durumunda eski alışkanlıkların devam edebileceğini de belirtti.

“YAZILIM ALANINDA AR-GE MERKEZİ OLMUŞ İLK 10 ŞİRKET ARASINDAYIZ”

Elektroniğin ve yazılım birçok alanında teknolojiler kullandığımızın çok ötesinde diyen Akın, “Dünyadaki birçok ar-ge şirketinin elinde ciddi oranda ar-ge’si bitmiş ürünler var ama bunlar ticarileştirilmiyor. “ dedi.

Türkiye’nin yazılım alanında ar-ge merkezi olmuş ilk 10 şirketten biri olduklarını aktaran Akın, “Bizim de elimizde 3-4 yıldır üzerinde ar-ge çalışması yaptığımız ancak satışa sunmadığımız ürünler var. Bir Türk şirketi olarak sevindirici ve güzel şeyler çünkü hemen yapalım ve satalım düşüncesinde olmayan şirketlerimizin sayısı ne kadar artarsa ar-ge derinliğimiz o oranda artar. “ ifadelerini kullandı.

Bazı durumlarda piyasada ihtiyaçların da olabileceğini söyleyen Akın, bu ürünlerin özellikle pandemi gibi süreçlerde bir anda piyasaya sürülebileceğini de vurguladı.

“İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Türkiye’nin ilk bilişim şirketlerinden biri olduklarını söyleyen Akın, Türkiye’nin her noktasına ürün ürettiklerini belirtti.

Ciddi oranda kamu tecrübelerinin olduğunu vurgulayan Akın, “Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 10’una yakın kısmı bizim yazılımlarımız ile yönetiliyor. Biz Bursa’nın ilk ar-ge merkeziyiz. Gerekten ar-ge yapma niyetiyle  yola çıkmış ve yeni teknolojiler geliştirmeye hayatını adamış bir şirketlerden bir tanesiyiz. Örneğin, Türkiye’de kredi kartından ilk emlak vergisi tahsilatını biz yaptık.” dedi.

Akın, insanların hayatını kolaylaştıran ve ülkeye verimlilik anlamında bir şeyler katmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Programın tamamını buradan dinleyebilirsiniz.