Endüstri Radyo’ya konuşan Networker Ali Yücel, yeni dönem network marketing üzerine bilgiler paylaştı. 

Covid-19 salgını sürecinde dijitali yoğun bir şekilde kullananların işini büyütmeye başladığını belirten Yücel, “Dijital çağ dediğimizde sadece Facebook, Twitter veya Instagram gibi algılamamak gerekiyor. Bunların yanında dijital ilişkiler, eğitim, siyaset ve dijital inanışları da içine koymak lazım.” dedi.

BİNARY SİSTEMİ TÜRK KÜLTÜRÜNE UYGUN DEĞİLDİ

Türkiye’deki network sistemleri üzerine değerlendirme yapan Yücel, 2000’li yılların başında ortaya çıkan, hızlı para kazanma ve az efor sarf ederek büyük veriler elde edebilme yolu olan binary sistemin önemli olduğunu vurguladı. 1990’lı yılların sonunda uluslararası firmaların binary sistemi ile Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini ancak Türk kültürünün bu sisteme uygun olmadığını belirterek o dönemlerde her yeni sektörde ve yeni başlangıçta mutlaka artıların ve eksilerin yer aldığını söyledi. Yücel, bu artı ve eksilerin doğru analiz edilmediği takdirde ciddi anlamda mağduriyetler oluşturacağını ifade etti.

Yücel, “Binary sistem 2002-2009 yılları arasında süregelen bir süreçti. Bu süreçte sektörü çok iyi bilen ama binary sistemin gereksinimlerini çok fazla bilinmeyen ve yanlış işlemler yapan insanların ekipleri çöktü. Ciddi paralar kaybedenler oldu ve mağduriyetler arttı.” dedi.

DİJİTALE YATIRIM YAPMAK GEREKİYOR

Unilevel ve binary sistemlerin network marketing alanında dünyada bulunmaz bir nimettir diyen Yücel,  “Unilevel sistem daha çok kişisel kontağı iyi olabilen, yeni insanlara sürekli ulaşabilecek ve işini paylaşabilecek insanlar için güzel bir sistemdir.” dedi.

Yücel, binary sistemin doğru metotlarda yapılmaya başlandıktan sonra kazanç sağlayan firmaları çıktığını da belirtti.

Yeni Nesil Network Marketing sektöründe dijitalin önemli olduğuna vurgu yapan Yücel, gerek eğitim, siyaset gerekse dijital inanışlar gibi konuların tümüyle dijitale taşınması gerektiğinin altını çizdi. Yücel, yeni nesil dijital network marketing alanında şirketler ne kadar çok dijitale ayak uydurursa o kadar ticaret hacminin artacağını sözlerine ekledi.