Endüstri Medya Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akbayrak, Şirketler Arası Pazarlama programında Endüstri Radyo dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Bir mühendislik firması kurmayı düşünüyoruz. Teknik olarak yeterliyiz fakat iş çevremiz yok denecek kadar az. Sizce firma kurmalı mıyız? Pazarlama için ne önerirsiniz? sorusu üzerine değerlendirme yapan Akbayrak, “Kendi işini yapmak istemek birçok insanın hayal ettiği bir durum fakat bunun zamanlaması ve ekonomik koşulların buna uygun olup olmadığı önemli.” dedi.

“PAZARLAMA İLETİŞİMİ İLE ÇÖZMEK MÜMKÜN”

İş çevresinin olup olmaması işleyişi kısmen etkiler zaten pazarlama iletişimi de bunun için yapılır ve bunu pazarlama ile çözmek mümkün diyen Akbayrak, ortaya konacak ürünün en temelinde inovatif bir çözüm varsa işin daha kolay olduğunu belirtti.

Akbayrak, “Örneğin bir sakız satacaksınız ve pazara bununla gireceksiniz. Yani özünde sakız işte. Bunu ne kadar inovatif hale getirebilirsiniz. İşte burada pazarlama iletişimi ve algı yönetimi ile ortaya koyacağınız farklılıkla pazardan pay almaya odaklanırsınız.” dedi.

“PSİKOLOJİK OLARAK HAZIR OLMALI”

İşin temelinde yapılmasının ne kadar istendiğinin önemli olduğunu belirten Akbayrak, “Ekonomik anlamda etkilenmeyeceğiniz yada belli bir süre gelir etmeyeceğini ve şu anki işten daha çok çalışılacağını düşünerek hareket etmelisiniz. Her şeyden psikolojik olarak buna hazır olmalısınız.” dedi.