Arda Meriç’le Teknoloji Gündemi programına konuşan MİSİAD (Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği) ve TEPED (Teknoloji Profesyonelleri Derneği) Başkan Yardımcısı, Yatırımcı ve Girişimci İş İnsanı Kadir Yücelbaş, dünyadaki ve Türkiye’deki yatırımlar üzerine değerlendirmede bulundu.

Pandemi sürecinde kişilerin teknolojiye daha çok önem verdiğini ve birçok alanın online sistemler üzerinden yürütüldüğünü belirten Yücelbaş, dünyada ve Avrupa şirketlerinde pazarlamasını iyi yapan şirketlerin bu süreçte iyi bir noktaya geldiğini ifade etti.

YATIRIMCILAR TÜRKİYE’YE GELECEK

Sosyal medyanın etkin kullanılması ile birlikte özellikle pandemi sürecinde sağlık alanında iyi işler yaptıklarını belirten Yüceltaş, Türkiye’nin yatırımcılara her zaman önem ve destek verdiğini vurguladı. Avrupa’nın şu anda nakit parayı kaldırmak istediğini ve Türkiye’nin böyle bir sıkıntısının olmadığını ifade eden Yücelbaş, gelecek dönemde Türkiye’ye birçok yatırımcının iş yapacağını ifade etti.

FİNANSAL PLAN HAZIRLANMALI

Yatırımcıların dikkat etmesi gereken konulara da değinen Yücelbaş, öncelikle iyi bir finansal planın hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. En kötü ve en iyi senaryolar için minimum 1 yıllık finansal plan yapmanın şirketler için önemli olduğunu vurgulayan Yüceltaş, Türkiye’de bu konuda eksikliklerin olduğunu belirtti. 

Yüceltaş,” Bir iş yaparken ilk 6 ay borçlanmadan ayakta durabilecek şekilde plan yapılması gerekiyor. Ancak Türkiye’de çoğu işe borç ile başlanıyor.” dedi. 

Araştırma şirketleri ile ortak çalışılması gerektiğini belirten Yüceltaş, her sektör için doğru zamanda ve doğru yerde bulunmanın önemini vurgulayarak, ‘bu sektörde para var’ mantığı ile işe girmenin çokta doğru olmadığını belirtti.