Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuk olan  Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barış Gökpınar Samsung Electronics'in Türkiye yapılanmasına dair önemli bilgiler verdi. Gökpınar ayrıca ihracattaki son gelişmeleri de ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Türkiye’deki faaliyetlerine 2007 yılında başlayan Samsung Electronics, 2010 yılından itibaren satış sonrası hizmet ve pazarlama hizmetlerinin yanı sıra Samsung ürünlerinin distribütörlüğü de başladı. Türkiye’deki kanal yapısını geliştirerek daha geniş bir ağa sahip olan Samsung, ülkenin dört bir yanında yeni mağazalar açtı. Şu an Türkiye’de toplam 293 Samsung deneyim mağazası, 25 cep telefonu yetkili servisi ve 180 beyaz eşya servisi ile faaliyet gösteriyor. 

“AR-GE MERKEZİ BİRÇOK ÇALIŞMAYI YÜRÜTÜYOR”

İstanbul’da bir inovasyon merkezi ve Ankara’da AR-GE merkezi bulunduğunu belirten Gökpınar,  ar-ge merkezinde  nesnelerin interneti, yapay zeka, 5G ve siber güvenlik konularında çalışmalar yapıldığını vurguladı. 

Gökpınar, “Samsung, telefon, televizyon, beyaz eşya, monitör, hafıza kartları ve led ekranlar gibi birçok hizmet sunuyor. Temelde en bilinenler ise akıllı telefonlar ve tabletler. “ dedi.

Samsung’un 74 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Gökpınar, Türkiye’nin ilk 10 ülke içerisinde yer aldığını sözlerine ekledi.

“AR-GE VE YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİYORUZ”

Geçmişte teknoloji lideri olan bazı firmaların günümüzde kaybolduğunu ifade eden Gökpınar, Samsung olarak global stratejilerin içerisinde bu öğretilerin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Gökpınar, “Bugünün teknolojileri ve inovasyonları yarın aniden atıl kalabilir. Geleceğin teknolojileri ön görmek ve bunları geliştiren olmak konusunda Samsung’un hiç bitmeyen bir enerjisi var.” dedi.

Dünya’nın 6 kıtasına yayılmış olan 36 AR-GE merkezlerinin ve 7 yapay zeka geliştirme merkezlerinin bulunduğunu belirten Gökpınar, bu çalışmalar için yılda 15 milyar dolar bütçe ayrıldığının da altını çizdi.

Gökpınar, “ Samsung önümüzdeki 3 yıl içerisinde sadece yapay zeka çalışmaları için 22 milyar dolar ayırdığını duyurdu.  Dünya genelinde 320 bin çalışanımız var. Bu sayısının 75 bini sadece AR-GE üzerine çalışmalarını yürütüyor. “ dedi.