İstanbul Teknik Genel Müdürü Macit Tanyol, Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtladı. Yalıtım sektörünün pandemiden nasıl etkilendiği üzerine değerlendirmede bulunan Tanyol, 

Pandeminin etkisi ile birlikte dijitale yatırım yapan ve altyapısı hazır olan firmaların sürece daha hızlı adapte olduğunu söyleyen Tanyol, şirket olarak pandemi dönemi öncesinde satış personellerinde evden çalışma modeline geçtiklerini ancak covid-19 salgınının ilk çıktığı andan itibaren tüm firma çalışanları olarak bu sistemle faaliyetlerini yürütmeye devam ettiklerini belirtti.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ”

Sektörde bir takım yavaşlamaların olduğunu ancak işlerin tamamen durmadığını aktaran Tanyol, şunları söyledi:

“İnşaat sektörünü etkileyen, panik ile birlikte finans ortamının değişmesi oldu. Finansı olan projeler devam etti ancak finans da sıkıntı yaşayan projeler biraz sekteye uğradı. Ancak altyapı projeleri yine devam etti çünkü bu projeler devlet desteğiyle yürüyor. Konut sektörü ise mayıs ayına kadar ciddi bir durgunluk yaşadı ama kredi kampanyası geldi bu da konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Sonuç olarak inşaat sektörü inişli çıkışlı ilerleyen bir sektör oldu.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTANBUL’DA TERCİH EDİLİYOR

Ofis ortamının artık birinci seçenek olmadığını söyleyen Tanyol, kentsel dönüşüm projeleri üzerine de değerlendirmede bulundu.

Kentsel dönüşüm devlet destekli kredi kampanyaları ile biraz daha yükseldi diyen Tanyol, “İstanbul'da ve biraz büyük illerde çok popüler ancak diğer illerde o kadar popüler değil. Kanun olarak kentsel dönüşüme uygun olan veya olmayan alanlar var. Yapı stoğuna bakacak olursak Türkiye’de yenilenmesi gereken konut olduğunu görebiliriz. Ancak İstanbul dışındaki eğilimler yine yeni konutlar üzerine olacaktır.” dedi.
Tanyol, İstanbul’da arsaların pahalı olması sebebiyle kentsel dönüşümün yine popüler konular arasında olacağını ancak şu günlerde kredi faizleri sebebiyle daha yavaş ilerleyeceğini belirtti.


İstanbul Teknik Genel Müdürü Macit Tanyol’un konuk olduğu Eve İş Götürme programını buradan dinleyebilirsiniz.