Eve İş Götürme programına konuşan Sita Bauelemente GmbH Teknik Satış Müdürü, İnşaat Mühendisi Tamercan Bakar, yağmur drenaj sistemlerinin önemi üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

“DİJİTAL PLATFORMLARI ÖNE ÇIKARDIK”

Koronavirüsü salgını döneminde sektör olarak ciddi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Bakar, tedbirlere önemli bir şekilde uyum sağladıklarını söyleyerek dijital platformları öne çıkardıklarını ve çoğu şantiye gezileriyle yeni ürün eğitimlerini bu şekilde uyguladıklarını kaydetti.

Sita Bauelemente olarak 9 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Bakar, en büyük özelliklerinin ise sita kampüs olduğunu söyleyerek Almanya merkezli kurulan bir eğitim merkezlerinin bulunduğunu da ifade etti.

Sita Kampüs olarak teorik ve pratik şekilde birçok ülkede online eğitimler verdiklerini belirten Bakar, bu alanda bir altyapılarının olduğunu ve salgın döneminde bunun faydalarını gördüklerini aktardı.

TÜRKİYE’DE 8 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR

Sita Bauelemente faaliyetleri üzerine de bilgi veren Bakar, firmanın 1976 yılında Almanya'da kurularak yağmur delme sistemleri ürettiklerini söyledi. Bütün üretimlerin saf poliüretandan imal edildiğini vurgulayan Bakar, Türkiye ve Almanya'daki ilk kendinden entegre yakalıklı yalıtım süzgeç imalatçı olduklarını ve Almanya, Avusturya, Polonya, İrlanda, Rusya, İngiltere gibi ülkelere satış yaptıklarını kaydetti.

Bakar, “Türkiye’de 8 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bu süreçte ciddi çalışmalarımız oldu ve hem devlet hem de özel olarak birçok projeye de imza attık. Bizim esas amacımız zaten şartnamelere doğru ürünü yazdırabilmek. Sita sadece bir gider veya su yalıtım firması değil. Şartnamelerde, projelerden hesaplama yaparak doğru bir şekilde suyu tahliye ediyoruz.” dedi.

YAĞMUR YAĞIŞ PLANLARINA UYGUN ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Sadece izolasyon ve yapı sistemleri ile binanın korunmasının mümkün olmadığını söyleyen Bakar, binaya gelen suyun ve kar yükünün çok hızlı bir şekilde binadan uzaklaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bakar, “Mühendislik hesaplamalarıyla süzgeç üretiyoruz. Klasik bir süzgeçten farkımız ise, mühendislik hesaplaması yaparak yağmur yağış verileri ile akış verilerinde hesaplama yaparak alanındaki suyu çatıya ve terasa hızlı ve doğru şekilde tahliye edilen sistemleri üretiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bakar, her yılbaşında Türkiye’de Meteoroloji kurumundan 81 ilin 5 yıllık ve 100 yıllık yağmur yağış planlarını aldıklarını belirterek iklim değişimiyle ilgili çalışmalarını buna uygun şekilde yaptıklarını vurguladı.