Etekteki Taşlar programına konuk olan Yazar, Yönetim Danışmanı Mustafa Çeşitcioğlu, vizyondan eyleme liderlik konusu üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Liderlik önce insanın kendisinden başlar yani kişi önce kendinin lideri olmalı ki başkalarına liderlik yapabilsin diyen Çeşitcioğlu, vizyonu ne olmak ve ne yapmak sorularının cevabı olarak tanımlarken misyonu ise buna anlam katan, vizyonun içini dolduran cümleler toplamı olarak açıklıyor. 

Ara hedeflerin önemine de dikkat çeken Çeşitcioğlu, bu hedeflerin eyleme ve eyleminde haftalık planlara dönüşmesi gerektiğini belirtti.

“DEĞERLER KAYNAKLARIMIZI YÖNETEN GÜÇTÜR”

Değerler önemlidir diyen Çeşitcioğlu, “Değerler, bilinçaltı seviyede işlendiği için yüzde doksanın üzerinde etkisi vardır. Bizim zaman, enerji ve bütün diğer kaynaklarımızı yöneten ve yönlendiren sürücü güçtür. Bunun farkında olmak demek çok daha etkili, bilinçli yaşamak, verimli olmak ve pişman olmayacağınız bir hayat yaşamak anlamına gelir.” dedi.

Çeşitcioğlu, misyon bildiriminin değerler ile birlikte önemli olduğuna dikkat çekerek, kişiyi hayata bağlayan, kişinin potansiyelini ortaya çıkaran ve başarıya ulaştıran bir kavram olduğunu da belirtti.
 

Programın tamamını burdan dinleyebilirsiniz.