Reel Piyasalar programına konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, uzaktan eğitim üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Uzaktan eğitim modeli üzerine üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Durman, “Uzaktan eğitim bundan 20 yıl önce ilk defa Türkiye’de yapılmaya başladı. Kişisel olarak da bu eğitim modeline önem veren biriyim. Yurt dışında zaten çok kullanılan bir sistem. Dolayısıyla salgın ile birlikte zorunlu geçiş yapmış olduk ama Beykoz Üniversitesi olarak bu durumdan önce de uzaktan eğitim bizim önceliklerimiz arasındaydı.” dedi.

3 KATEGORİDE SİSTEMİ GELİŞTİRDİK

Uzaktan eğitim sistemini 3 kategoriye ayırdıklarını belirten Durman, bu kategorileri şöyle açıklıyor; “Birincisi tamamen uzaktan olan eğitim programlarımız var. İkincisi hibrit bir model, bazı derslerimiz uzaktan bazıları ise örgün olarak veriliyor. Son olarak da örgün eğitim içerisinde derslerin bir kısmının uzaktan verildiği bir sistem mevcut. Örgün programlarımızda yüzde 25 oranında uzaktan eğitim modelini hedefledik. Dolayısıyla Kovid-19 salgını ile birlikte okullar kapandı ama biz buna hazırdık.” ifadesini kullandı.

Salgından önce Beykoz Üniversitesi’nde 2 ön lisans 2 yüksek lisans olmak üzere toplamda 4 uzaktan eğitim modelinin mevcut olduğunu belirten Durman,  hem hibrit hem de karma eğitiminin kısmen uygulandığını vurguladı.

ALTYAPIMIZI GELİŞTİRDİK

Uzaktan eğitim modeli için altyapılarının hazır olduğunu ancak salgın döneminde bu yapıyı dah da geliştirdiklerini söyleyen Durman, pedagojik olarak öğretmenlerinde sürece hazır olduğunu ve Türkiye vakıf üniversiteleri içerisinde bu eğitimi en iyi yöneten üniversite olduklarını belirtti.

Durman, sadece Türkiye’de değil uluslararası alanlarla da iyi olmayı gayret ettiklerini ve öğrenmeyi güçlendirmek açısından faaliyetlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.