Tuğba Dedeoğlu Demir’in hazırlayıp sunduğu Lider Kadınlar programına Psiko-Onkolog Elçin Biçer konuk oldu. Biçer, meme kanseri farkındalığında psikolojik etkileri ST Endüstri Radyoda anlattı.

Birçok hastayı ve ailesini etkileyen meme kanseri hastalığına dair farkındalığı arttırmak için her yıl Ekim ayı boyunca dünya genelinde kampanyalar düzenleniyor.  Dünya genelinde en sık kadınlarda görülen meme kanseri ve psikolojisi üzerine açıklamalarda bulunan Elçin Biçer, meslek misyonunda toplumu bilinçlendirmenin her zaman olduğunu ve sadece Ekim ayında değil tüm yıl boyunca yapılan farkındalık eylemlerini kişileri bilinçlendirme adına kıymetli bulduğunu söyledi.

Özellikle kişilere, hastalıkla karşılaşmış olsun veya olmasın, bedensel sağlığı hatırlatmak üzere çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Biçer, her adımın umut ve cesaret vermek adına önemli olduğuna vurgu yaptı.

“NASIL DESTEK OLUNMASI KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİYİZ”

Yaşadığımız duyguları ifade ettiğimizde ve bu duygular başkaları tarafından duyulduğunda iyileştirici bir etkisi olduğunu belirten Biçer, danışanlarına kendilerini yüksek sesle ifade edecekleri projeler yapmaya özen gösterdiğini ifade etti.

Kemoterapi tedavisinden sonra kişilerin vücudunda meydana gelen değişimlerin ardından başkaları tarafından  teselli etmek adına kurulan iyi niyet cümlelerinin olumlu etki bırakmadığını söyleyen Biçer, farkındalık aylarında nasıl destek olunması konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaptığını da sözlerine ekledi. 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha yaratıcı ve bilgilendirici çalışmaların yapıldığının altını çizen Biçer, terapilerinde dansı ve müziği kullanarak projelerine devam edeceğini belirtti.