Hakan Ömer Gider’in hazırlayıp sunduğu Etekteki Taşlar programına konuk olan Guideline Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu, Uluslararası Eğitmen, Assessör, Koç ve Yazar Emrah Altuntecim uluslararası bir kariyer sahibi olmak için yapılması gerekenleri ST Endüstri Radyoda anlattı.

“KİŞİSEL GELİŞİM İHMAL EDİLMEMELİ”

İş hayatında başarılı ve mutlu olmak için öncelikle müdürlük, genel müdür yardımcılığı, CEO gibi pozisyonların hedeflenmemesi gerektiğini söyleyen Altuntecim, bu hedeflerin zaman içinde bir takıntıya dönüştüğünü ve kişilerin bunu yakalamaya çalışırken kişisel gelişimi ertelediklerini vurguladı.

Altuntecim, “İş hayatında bir parça hızlı olmak lazım ama gereğinden fazla hız insan sağlığını bozuyor. İnsanın etik anlamda da bazı kendi iç dünyasında ihlaller gerçekleştirmesine neden oluyor.” dedi.

“YABANCI DİL ÖĞRENMEK ÖNEMLİ”

Özellikle üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Altuntecim, gençlerin okurken birden fazla şirkette çalışma imkanı bulmalarının önemli olduğuna dikkat çekerek 25 yaşına kadar birçok kişinin ne yapmak istediğini bulamadığını, bulana kadar ise yapmak istemedikleri şeylere yöneldiğini belirtti.

Uluslararası fuarların farklı sektörleri tanıma konusunda son derece önemli olduğunu belirten Altuntecim, yabancı arkadaşlar edinerek İngilizce veya başka bir dili geliştirmenin de iş hayatında artı bir değer olduğunu vurguladı.

Sürdürülebilir bir kariyer için yabancı lisan öğrenmeniz şart diyen Altuntecim, “Örneğin, sıfırdan İngilizce öğrenmek için ortalama 2 - 3 seneye ihtiyacınız varsa eğer sizin bu konudaki motivasyonunuz çok yüksekse ve hedefleriniz varsa bu süreyi kısaltma şansınız var.” dedi.

Altuntecim, “Gençlerin biraz yabancı dili varsa büyük bir şirkette iş hayatına adım atabilirler ya da özgüven elde etmek istiyorlarsa çok büyük çapta olmayan bir firmada birkaç yıl çalışıp kendilerini geliştirebilirler.” dedi.