Bahar'la İş Dünyası programına konuşan House of Human Koçluk ve Mentorluk Firması Kurucu Ortağı Nuri Murat Avcı, profesyonel koçluk üzerine Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

House of Human Koçluk ve Mentorluk olarak ICF tarafından onaylanmış ilk firma olduklarını ve Türkçeleştirilmiş değil Türkleştirilmiş bir müfredata sahip olduklarını söyleyen Avcı, ICF’in belirlediği etik kurallara, ilkelere ve tanımladığı 11 yetkinliğe bağlı olduklarını belirtti.

BİREYLER FARK YARATMAK İSTİYOR

Pandemi gibi krizlerde bireyler kendi gelişimlerini yöneliyorlar şirketler ise geri çekiliyor. İşsizlik artarken bireyler fark yaratmak için böylesine programlara daha çok ilgi duyuyor diyen Avcı, işler tekrar yoluna girdiğinde tekrar kurumların devreye girdiğini ifade etti.

Avcı, “Eğer layıkıyla kişiler kendini yetiştirirse eğitime başladıktan 5 yıl sonra sadece bu işten hayatını idame ettirecek duruma gelir. Bu süre çok uzun değil. Peki neden 1 yıl sonra değil? Eğitime katılmak tek başına yeterli değil herkes tecrübe istiyor. Bu süre de bunun için yeterlidir.” dedi.

SÜREKLİ ÖĞRENMEYİ ARZU ETMELİ

Koçluk eğitimine katılmadan önce iyi gözlem yapmak, kitap okumak, yaşam tecrübelerini biriktirmek çok önemli diyen Avcı, kendi gelişimleri üzerine yatırım yapmış kişilerin koçluk eğitiminden daha çok fayda edindiğine dikkat çekti.

Avcı, koç denilen insanın  dünyayı algılama biçiminin önemine dikkat çekerek bu kişilerin sürekli öğrenmeyi arzu etmeleri ve yenilikçiliğe, değişime açık olması gerektiğini sözlerine ekledi.