Lukwise Kurucu Ortağı ve Kredi Akademi Eğitim Danışmanlık Firmasında Danışman Burçak Çakır, KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programına konuk oldu. Dr. Cüneyt Dirican’ın sorularını yanıtlayan Çakır, çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin ilk kredi simülasyonunu geliştirdiklerini söyleyen Çakır, Kredi Akademi üzerine bilgiler verdi. Kredi eğitimlerini simülasyon üzerinden daha keyifli hale getirdiklerini de belirtti.

Müşterilere yönelik finansal analizler de yaptıklarını ve proje analizi, mali analiz, sektörel bakış gibi alanlarda faaliyet yürüttüklerini söyleyen Çakır, aynı zamanda pazarlama faaliyetleri üzerine de gelir modeli çıkararak danışmanlık yaptıklarını ile getirdi.

Kurumsal eğitimi pandemi özelinde değerlendiren Çakır, “Tüm sektörler gibi kurumsal eğitimde etkilendi bu süreçten etkilendi. Dünya genelinde sınıf eğitimlerin yüzde 88’i iptal edildi. Eğitim teknolojilerinin büyüme beklentisini pandemi inanılmaz katladı.” dedi.

ÖNCE PAZAR ARAŞTIRMASI YAPILMALI

Girişimin amacı problemi çözmektir diyen Çakır, deneyimin kurumsal eğitimlerde kişiyi ön plana çıkardığını vurguladı.

Bir girişime adım atmadan önce pazar araştırması yapılması gerektiğini söyleyen Çakır, özellikle bu girişim bir dijital platform olacaksa yazılımın önemli olduğunun altını çizdi. 

Çakır, “Kuluçka Merkezleri girişimler için çok önemli. Özellikle burada bulunan mentorlar üçüncü bir göz olarak sizin projenizi incelediğinde daha da iyi oluyor. Ne kadar deneyimli olursanız olun buna ihtiyaç duyuyorsunuz.” açıklamasında bulundu.

Patent sürecinin de önemli olduğuna vurgu yapan Çakır, kurumsal firmalar, Kobi’ler, bankalar, odalar ve birlikler gibi alanlara hizmet verdiklerini söyledi.
  
KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programını buradan dinleyebilirsiniz.