Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Nightingale Avrupa Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Gündüz, koronavirüs salgını sürecinde online yaşam üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Almanya’da yaşamını sürdüren Gündüz, salgın sürecinde Almanya’da yaşananlar üzerine bilgiler verdi.

Ülkede her yerin kapalı olduğunu söyleyen ve sadece restoranların ve kafelerin gidip yemek alabilmek için açık olduğunu vurgulayan Gündüz, aybaşı itibariyle kademeli bir açılmanın söz konusu olduğunu belirtti.

“EĞİTİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK”

Online buluşmalar gerçekleştirerek Türkiye, Almanya ve Avrupa arasında bir köprü kurmak istediklerini belirten ve eğitim çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Gündüz, “Almanya’da yaşayan birçok vatandaşımız Türkiye ile bağlantı kuruyor. Eğitimler düzenleyerek bilgiler paylaşıyoruz. Online görüşmeleri etkili bir şekilde kullanıyoruz.” dedi.

İnsanların içindeki enerjiyi kullanmanın bu noktada önemli olduğunu vurgulayan Gündüz, Almanya, Türkiye ve Avrupa arasında kültür elçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

EN BÜYÜK EKSİKLİK KALİFİYE ELEMAN

Gündüz, “Avrupa denildiği zaman burada her şeyin çok mükemmel ya da dört dörtlük olduğu anlamı çıkmamalı. Buranın en büyük eksikliği kalifiye eleman ihtiyacı yani bir eğitimcinin, marangozun, mobilya montajcısının veya çok iyi bir psikoloğun eksikleri çok fazla. Örneğin, bir psikolog randevusu almak 5 ay sürer Almanya'da. Hele bir de Türk ve Almanca bilmiyorsanız daha da uzun sürüyor. İşte tüm bunlar online psikolog desteği alma ihtiyacı doğuruyor.” dedi.

Gündüz, online olarak bu eğitimleri düzenleyerek eksiği kapatmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.