2 Kadın 1 Konuk programına konuk olan JDA Gold Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kuyumcular Odası Eğitim Koordinatörü Bahadır Benzer, tasarım sektörü üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

İŞLEVSEL VE ESTETİK OLMALI

Tasarımın eğer bir obje ise işlevsel ve estetik olması gerektiğini söyleyen Benzer, aynı zamanda geniş bir yelpazeye hitap ederek ulaşılabilir olması gerektiğini kaydetti.

Benzer, “Takı da ise, yine bu kriterlerin çerçevesinde dolaşıyor. Kullanılabilirlik açısından işlevsel olmalı ve takan kişinin vücudu ile uyumlu olmalıdır. En önemli şey ise, hayalimizde kurguladığımız şeyin üretilebilir olması gerekiyor. Bu önceden daha zordu ancak günümüz şartlarında bu durum daha yapılabilir düzeyde.” dedi.

DÜNYADA İYİ BİR KONUMDAYIZ

Türkiye’nin kuyumculuk sektöründe hem imalat hem de tasarım alanında dünyada ilk 3’te olduğunu söyleyen Benzer, “Bulunduğumuz topraklar ve özellikle İstanbul bu konuda büyük bir geçmişe sahip. Kuyumculuk arenasında geleneksel bir takım unsurlarımız da mevcut. Dolayısıyla iyi bir noktadayız bu konuda. Fakat rakiplerimiz olarak düşünecek olursak, üretilebilirlik ve maliyetler anlamında mücadele verdiğimiz Uzak DOğu, Çin var. Aynı zamanda sanatsal anlamında mücadele verdiğimiz ise İtalya ve bazı Avrupa ülkeleri var. Ancak biz bu taraflarla mücadele edebilecek durumdayız.” açıklamasında bulundu.

Benzer, yaratıcılığın ise firmaların vizyonu ile doğru orantılı olduğunu kaydetti.