Emine Eroğlu’nun ST Endüstri Radyoda hazırlayıp sunduğu Endüstri Harmanı programına Erse Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ayboğan konuk oldu. Evde vakit geçirilen bu dönemde kağıt oyunlarının öneminin arttığını ifade eden Ayboğan, ilerleyen zamanlarda aile üyelerinin birlikte vakit geçirebileceği eğlence oyunlarına talebinin fazla olacağına ve pazarın büyüyeceğine dikkat çekti. 

“TÜRKİYE’YE HIZLI BİR DÖNÜŞ VAR”

Amerika’daki bir firmanın Türkiye’deki ürünlerini depolayıp, dağıtarak işe başladıklarını belirten Ayboğan, karton ve kutu oyunları üzerine satışlar yaptıklarını ifade etti.

Ayboğan, “İlerleyen dönemlerde hem üretim yatırımı olarak fabrika hem de dağıtım olarak bir üst kurmayı planlıyoruz. 2000-2005 yılları arasında tekstilde nasıl Çin’e bir dönüş olduysa şu anda da Avrupa'dan Türkiye'ye çok hızlı bir dönüş olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni hem yakın olmamız hem de Türkiye'de artık üretim kabiliyetinin çok gelişmiş olmasıdır. Özellikle makinalar ve otomasyon yatırımları konusunda ciddi gelişmeler var. Bizim de bu anlamda çalışmalarımız olacak.” dedi.

Ayboğan, mevcut konjonktürde çıkış yolunun üretim, sanayi ve ihracat olacağını da sözlerine ekledi. 

“ORTA DOĞU’YA VE AFRİKA’YA GÖNDERECEĞİZ”

Oyun tasarımlarında belirli bir motora ve oyun kurucuya ihtiyaç duyulduğunu belirten Ayboğan,  bilgisayar destekli değil ama oyunları kurgulayan ve üreten yazılımcılarının olduğunu ifade etti.

Ayboğan, “Türkiye’de özellikle yeni jenerasyon gençlerinde bu işleri yapan değerli arkadaşlarımız var. Böyle fikirleri olan arkadaşlarla birliktelik yaparak ürünler ortaya çıkarmayı seviyoruz. Dünyada başarılı olmuş oyun kurulumlarını Türkçeye çevirerek ve Türkiye’de üreterek özellikle Orta Doğu ve Afrika’ya göndermek istiyoruz. Teknolojik yatırımların üst düzeyde olması sebebiyle iyi işler çıkacağına inanıyorum.” dedi.