Reel Piyasalar programına konuşan Webee Kurucusu Dr. Özgür Zan, Türk mühendisler tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde geliştirilen uygulama üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

MİSAFİRLERİ DAHA İYİ AĞIRLAMAYA OLANAK SAĞLIYOR

Globalde konaklama sektöründeki otelcilerin misafirlerini daha güzel ağırlamaları için 3 yıl önce bir ürün geliştirmeye başladıklarını belirten Zan, özellikle pandemi dönemiyle birlikte sosyal mesafelendirme, temassız sipariş, temassız ödeme ve cep telefonu ile odayı açabilme gibi yapıları geliştirdiklerini söyledi.

Zan, “Bizim çalıştığımız müşteri otellerimiz için çok büyük bir rahatlık oldu. Türkiye'de güvenli konaklama sertifikası alırken denetimlerde bunu çok rahat gösterdiler. Açık büfe yerine odaya yemek siparişinin cep telefonundan verilebilme imkanı oldu. Bütün taleplerin bu şekilde yapılabildiğini ve bunun da ekstra bir güvenlik sağladığını görmüş oldular.” dedi.

19 ÜLKEDE 139 OTELDE KULLANILIYOR

2017 yılında Avrupa Birliği’nin destekleri ile yola çıktıklarını belirten Zan,  19 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 2019 Mayıs ayı itibariyle kurulan satış ekibiyle birlikte 139 otelin kullanımına açtıklarını vurguladı. 

2020 yılında dijitalleşmenin öneminin daha da artmasıyla birlikte hem turizm sektöründen hem de müşterilerden yoğun bir talep geldiğini söyleyen Zan, turizm sektörünün 54 alt sektör ile doğrudan iletişimde olduğunu ve istihdamında önemli bir payını barındırdığını belirterek bu çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.