Haliç Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Ündey, Turizm Gündemi programına katıldı. Çiğdem Aydoğdu’nun sorularını yanıtlayan Ündey, turizm sektörünün güncel durumunu değerlendirdi.

BİREYSEL TURİZME YÖNELDİK

Turizm sektörünün ve tatil anlayışının zaman içinde değiştiğini söyleyen Ündey, artık insanların kitlenin bir parçası olmak istemediklerini ve bireysel turizme yöneldiğini belirtti.

Alternatif turizme yönelmek ve özel ilgi turizmine önem vermek gerektiğinin altını çizen Ündey, gastronomi, spor, sağlık ve ekoturizm gibi alanlarla sektörün daha uzun vadeye yayılabileceğini vurguladı.

Ündey, “Bu şekilde ilerleme kaydedilirse hem istihdamı artırırız hem de sektörün olanaklarını daha da genişletebiliriz.” dedi.

DENEYİM ÖN PLANA ÇIKACAK 

İnsanların özel ve farklı deneyimler yaşamak istediğine dikkat çeken Ündey, “Eskiden insanları alırdık büyük restaurantlara götürürdük, açık büfe kahvaltılar ve yemekler verirdik yüzlerce insan aynı anda aynı yerde vakit geçirirdi. Günümüzdeki turist artık bunu istemiyor. Turistik bir mekana gitmek istemiyoruz oradaki yerel halkın yediği yemeği tatmak istiyoruz. Yerel halk ile birlikte oturmak ve turistler için yapılmış büyük mağazalar yerine o her zaman gidilen çarşıya gitmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ündey, butik ve deneyimin ön planda olduğu turizme önem vermek gerektiğinin de altını çizdi.

Turizm Gündemi programını buradan dinleyebilirsiniz.