Endüstri Radyo’da Turizm Gündemi programına konuşan Dalyan Hotel Palmyra, Skylounge Bar ve İskele Balık Restaurant İşletme Sahibi Serdar Puşur, covid-19 salgını sürecinin zor geçtiğini ve salgının başladığı Mart ayından  bu yana 3 ay gibi kısa bir süre iş yapabildiklerini belirtti.

Puşur, “Sektör olarak yavaş bir dönem geçiriyorduk zaten. Salgın ile birlikte oldukça fazla etkilendik. Aşı bizi umutlandırıyor. Belki önümüzdeki sezon bu kadar kötü bir süreç geçmez diye düşünüyoruz. Bu günlerin bitmesini bekliyoruz.” dedi.

FARKLI ORGANİZASYONLAR DÜZENLENİYOR

Turizm sektörünü genel anlamda da değerlendiren Puşur, “Ben 2004 yılında Dalyan’a geldim o zaman çok iyiydi. Ancak Türkiye’de olabilecek her durumda ilk önce turizm sektörü etkileniyor. Dalyan farklı bir bölge, müşteri portföyü de farklı. Dolayısıyla bizim gibi küçük işletmeler belki bu zor dönemlerde durumu atlatabiliyor. Çünkü Dalyan içerisinde farklı organizasyonlar da düzenlemeye gayret ediyoruz. Örneğin, 5 yıldır bir koşu organizasyonumuz var her yıl 29 Ekim’de yaptığımız. Bu etkinlik ile birlikte sezon sonuna doğru bir ivme kazanıyoruz.” dedi.

“BÖLGENİN AVANTAJLARINI KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dalyan’ın konumu itibariyle iyi bir bölgede olduğunu ve özellikle havaalanına yakın olmasının turistlerin tercih etmesinde de önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Puşur, bölgeyi bilen ve seven insanların sürekli geldiğini ve sabit bir müşteri portföyü oluşturduğunu ifade etti.

Puşur, bölgenin avantajlarını kullanmaya çalışarak ayakta kalma çalıştıklarını sözlerine ekledi.