Turizm Gündemi programında Çiğdem Aydoğdu’nun sorularını yanıtlayan İST Sanat Derneği Başkan Yardımcısı, Seramik Sanatçısı ve Küratör Yıldız İbram, kültür sanat ve turizm üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

İST Sanat Derneği faaliyetleri üzerine bilgiler veren İbram, eserleri daha tanınır hale getirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla derneği kurduklarını söyleyerek turizm sektöründen destek alarak birlikte derneği kurduklarını kaydetti.

“SANAT YAP PROJESİNİN PATENTİNİ ALDIK”

İbram, “Biz sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla bu derneği kurmuşsak ne yapmamız lazım diye düşündük. Sanatı ve sanatçıyı dışarıya tanıtmak onun işi değildir. Sanatçı eserlerini inşa eder. O zaman da ‘Sanat Yap’ projesi üzerine çalışmaya başladık. Aslında Çin’de gördüğüm bir uygulamaydı ve Türkiye’ye uyarlamak istedim. Sanatçıların atölyelerine otobüsler dolusu misafir getiriliyordu. Çin devleti ve turizm sisteminin bunu şart koyduğunu öğrendim ve çok hoşuma gitti.” dedi.

İbram, koronavirüsü salgını nedeniyle projeye henüz başlayamadıklarını ancak Türkiye’de patentini aldıklarını ve gerekli çalışmaları yapmaya devam ettiklerini ifade etti.