KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programında Doç. Dr. Cüneyt Dirican’ın sorularını yanıtlayan Tur Rehberi Suzet Baycu, dünya turizmi üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

“ÜLKELER ÜZERİNE ARAŞTIRMA YAPIYORUM”

Turist rehberliği üzerine bilgiler veren Baycu, dünyadaki birçok ülkeye ilk turist rehberi olarak gittiğini belirtirken ülkelerin kültürü, politikası ve tarihi gibi konular üzerine derin bir araştırma yaptığını ve okuduğunu yazarak not ettiğini söyledi.

Baycu, “Ülkelere, şehirlere gittiğimizde turlar için yanımıza bir rehber veriliyor. Rehberin anlattıklarını biz çeviriyoruz. Ancak birkaç kere gittiğimiz bir yer ise rehber sadece bize yardımcı oluyor. O rehber bize bilgileri verse de yine turistler oraya ilk kez gittiğimi anlamamalı. Bu sebeple oldukça fazla araştırma yapıp, çalışıyorum. İşimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum.” dedi.

“İLGİ ÇEKECEK KONULARA YOĞUNLAŞIYORUM”

Turistlerin daha çok ilgisini çekeceği şeyleri araştırdığını söyleyen Baycu, Türkiye’deki turist gezilerinde de kültürlere uygun hareket ettiğini belirtti. 

Baycu, “Gezdirdiğiniz milleti tanımak çok önemli. Ben yurt dışına Türklerle gidiyorum ve Türklerin neleri duymaktan daha çok hoşlandığını biliyorum. O yüzden ilgisini çekecek konulara özen gösteriyorum. Grubun tarihe mi ilgisi var, gastronomiye mi var yani daha çok ilgilerini çekecek şeyler. Aynı şekilde Türkiye'de tur yaparken de bu gezdirdiğim milletlerin yani Brezilyalı, Kolombiyalı, Meksikalı, bu kişilerin ülkelerini çok iyi tanıdığım için ona uygun şekilde gezileri düzenliyorum.” ifadesini kullandı.