Endüstri Harmanı programında Emine Eroğlu’nun sorularını yanıtlayan Dimes İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Yelda Tavlan, şirket tarihi ve faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

TOPRAKTAN SOFRAYA DOĞRU GELEN BİR YAPI HAKİM

Dimes’in temellerini, kurucusu Mustafa Vasfi Diren’in 1950’li yıllarda evinin bahçesinde attığını belirten Tavlan, “O dönemlerde Vasfi Bey’in söylediği bir söz var; soframıza koymayacağımız meyveyi işlemeyeceğim, içemeyeceğimiz meyve suyunu da üretmeyiz. Bu sözü biz vizyon olarak alıyoruz. Bu bakış açısıyla Dimes olarak topraktan sofraya doğru gelen bir yapımız bulunuyor.” dedi.

Tokat, İzmir ve Aydın Sultanhisar'da meyve işleme fabrikalarının olduğunu belirten Tavlan, merkezlerinin de İstanbul’da olduğunu kaydetti.

“HAYATA BAŞKA BAK”

Yaklaşık 6 sene önce markanın tekrar konumlandırılması üzerine çalışma yaptıklarını ve ‘Hayata başka bak’ konusunu esas aldıklarını vurgulayan Tavlan, en temelde çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı ürünler ürettiklerini söyledi.

Tavlan, “Değerlerimizden bir tanesi, ne yaparsan yap en iyisini yap. Bugün meyvecilikte, çiftçilerimizden topladığımız meyvelerde en iyilerini ve kaliteli olanları tercih ediyoruz. Biz olabildiğince kendi çiftliklerimizde yetiştirdiğimiz ürünleri, fidanları dağıtarak ürün yetiştirilmesini tercih ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Tavlan, sadece üretimde değil, işe alımlarda da şirkete en çok katkı sağlayacak kişiyi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.