Zamana Kafa Tutanlar programına konuk olan ISS Türkiye Mükemmellik Merkezi Güvenlik Direktörü Gürel Topatan, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

ISS, 30’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren ve 60 binin üzerinde müşteri bulunan global firma diyen Topatan, mükemmellik merkezini ise kalite, güvence, inovasyon ve ar-ge departmanının birleşimi olarak açıklıyor.

Türkiye’de 2005 yılından itibaren faaliyet gösteren şirket, havalimanları, bankalar, santraller gibi tesis yönetimine ihtiyaç duyan birçok yerde çalışmasını yürütürken temizlik, hazır yemek, bahçe bakımı, güvenlik gibi ana hizmet alanları bulunuyor.

Toptan, “Bir sitenin kapısından girdiğiniz anda konforunuzu sağlayan her noktada varız. Sabah eve süt ve ekmek dağıtımı dahi yapabiliyor yani sitede sabahtan, sizi işe yolcu edene kadar bütün süreçlerde biz varız. Bu aynı zamanda plazalar, alışveriş merkezleri ve diğer sektörler içinde geçerli.” dedi.

İŞ SÜREKLİLİĞİ SAĞLANMASI İÇİN ÖNEMLİ

Profesyonel site yönetimlerinin uzun süredir Türkiye’de olduğunu belirten Topatan, “Tesis yönetimleri 1990’lı yılların başında ilk prestijli sitelerin kurulması ile başladı. Kapıcılık sistemi kalkarak profesyonel yönetime geçiş yaptı siteler ve bununda faydalarını hem hizmet kalitesinde hem de ekonomik olarak fayda gördüler. “ dedi.

Topatan, pazarı buluşturabilmek için hizmet verilen müşterilerin kendi faaliyet alanlarında işlerini yürütüyor olması ve diğer alanları profesyonellere bırakmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, birinci önceliklerinin bu durum olduğunu belirtti.

Topatan, aynı zamanda iş sürekliliğinin sağlanmasının da son derece önemli olduğunu vurguladı.

Stratejik müşterilere segment bazlı hizmet verdiklerini söyleyen Topatan, “Firmalar müşterilere tekli hizmetler sunarlar. Örneğin, güvenlik hizmeti, temizlik hizmeti gibi. Bizim hizmetimiz tamamını içinde barındırıyor ve bu konuda uzmanlaşmış bir firmayız. Tesisinin bütün hizmetlerini tek bir firmaya vermek isteyen müşteriler için son derece cazip olduğunu söyleyebilirim.” dedi.