Gelişen dünya ile birlikte çalışma modellerinin değişmesiyle beraber çalışan insan profillerinin de değiştiği görülüyor. 

Şirketlerin sunduğu imkanları yetersiz gören ve yeni nesil olarak adlandırılan kişilerin bu imkanları kabul etmemesinin nedenleri üzerine  Indus Danışmanlık Kurucusu M. Efsun Yüksel Tunç, Reel Piyasalar programında değerlendirmede bulundu.

TERCİHLİ İŞSİZ KAVRAMI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’de 80'lerin sonu 90’ların başından itibaren iş dünyasında bir değişimin söz konusu olduğunu belirten Tunç, ‘tercihli işsiz’ denilen bir kesimin ortaya çıktığını söylerken bunun nedenini ise firmaların çalışanlara yeteri kadar insanı dokunuşlarda bulunmaması ve liderlik etmemesi ile açıklıyor.

MİSYON VE VİZYON BELİRLENMELİ

Bu duruma çözüm bulabilmek adına değişim yönetimine geçilmesi gerektiğini söyleyen Tunç, ilk olarak bir misyon edinilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Tunç, “Ülke için bir misyon belirlenmeli, firmalar ve kişiler kendileri için bu misyonu doğru tanımlamalı ve vizyon oluşturmalıdır. Bunu yaparken de varoluş nedenlerini üzerine değerlendirme yapmalı. Doğru ve kaliteli insanlarla çalışabilmek için paradan başka vaatlerde bulunmak gerekiyor. Misyon bir kere belirlenir vizyon ise 5-10 yıllık hedeflerdir. Her bir vizyon misyona hizmet eder.” dedi.

ADAPTİF LİDERLER GEREKİYOR

Türkiye’de misyon sahibi şirketlerin binde bir olduğunu belirten Tunç, kültürel kodların böyle değiştirilebileceğini ve herkesin adanmış bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Değişen koşullara hızlı adapte olabilen liderliğin yani adaptif liderlik kavramının önemine dikkat çeken Tunç, “Koşullar sürekli değişiyor. O değişen koşullarda misyona ve vizyona sadık kalabilecek şekilde organizasyona adapte edebilen liderler şu anda en başarılı lider olarak anlatılır. “ dedi.

Tunç, bunun yanında esnek ve çevik olmak gerektiğini ve motivasyona ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.