Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Dyson Profesyonel Bölüm Müdürü Ahmet Adıgüzel, el kurutma teknolojileri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

EL YIKAMA ORANI YÜZDE 66 ARTTI

Dyson olarak dünya genelinde küresel hijyen çalışması yaptıklarını kaydeden Adıgüzel, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını sonra insanların özellikle tuvalet kullanımı sonrası ellerini yıkama oranlarının yüzde 66 oranında arttığını söyledi.

Adıgüzel, “Ellerin yıkanması aynı zamanda onun kurulanmasını da beraberinde getiriyor. Elleri yıkamak çok önemli, hijyen aslında elde başlıyor. Biz şirket olarak bunu zaten yıllardır anlatıyor. Kurutmanın da, şirket bütçesine faydaları var.” açıklamasında bulundu.

TEMASSIZ TEKNOLOJİLERE İLGİ BÜYÜYOR

Temassız teknolojilere ciddi bir ilginin olduğunu belirten Adıgüzel, insanların temassız bir şekilde sabuna ulaşmak istediğini ve hijyen bir şekilde kurutmak istediğini söyledi.

Adıgüzel, “En büyük sıkıntılar, yüzde 70 oranında kirli tuvaletler, yüzde 51 oranında tuvalet kağıdı eksikliği ve yüzde 48 oranında tuvalet alanlarının kirliliğinden dolayı insanların endişe duyduğunu görüyoruz. Elleri kirli hava ile kurutmak yerine temiz hava ile kurutmak adına insanların çekincesi olduğu görülüyor. Burada da hepa filtreli makineler ön plana çıkıyor.  Zaten pandemi ilk başladığında bu makineler kapatıldı ama sonra değişiklikler gelmeye başladı.” dedi.

Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın hepa filtre standardı uygun olan makinelerin kullanılabileceğini yönünde karar aldığını da belirtti.

ORTAMDAKİ HAVAYI TEMİZLİYOR

Sektörün bu konuda henüz yeterli seviyede olmadığını ancak Dyson olarak sertifikaya sahip olduklarını belirten Adıgüzel, ortak kullanım alanlarında bu standartlara uygun olmayan makinelerin kullanımının doğru olmadığını söyledi.

Adıgüzel, el kurutma makinelerinin ortamdaki havayı kullandığını dile getirerek hepa filtre olduğu zaman havayı yüzde 99.9 oranında temizlediğin vurguladı.