KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programına konuk olan Gazeteci, Sunucu, İş İnsanı Nazlı Bolak, televizyon dünyasının bilinmeyen yönleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Ekonomi çoğunluk için, özellikle kanallar için öncelikli bir şey değil ancak hepimiz için önemli olan şey rahat geçinebilmek diyen Bolak, bir konu açıklandığı zaman onun en anlaşılır şekilde ekrana yansıtılması ve izleyicilere aktarılmasının son derece önemli olduğunu kaydetti.

Bolak, “Bize hep karşında küçük bir çocuk var ve konuyu ona anlatıyormuşsun gibi konuşman gerekiyor derler. Biz konuyu biliyor olabiliriz ancak izleyicinin de bildiğini düşünmemiz gerekiyor. O an belki kanalları değiştirirken bizi görmüş olabilir ya da programın sonuna yetişmiş olabilir.” dedi.

AYNI ANDA BİRDEN FAZLA DURUMU İDARE ETMEK GEREKİYOR

Bazen konuklarla önemli bir konu konuşurken son dakika gelişen bir olayı aktarmak gerekebiliyor diyen Bolak, aynı anda hem yönetmeni dinlemek, olayı anlamak gerektiğini hem de stüdyodaki konuğu dinleyip idare etmek gerektiğini belirtti.

Bolak, “Beni hep yayında elimde kalemle görürsünüz. Her şeyi not alırım. Ondan sonra hemen konuğu keserim ve önümdeki metinden olayı aktarırım. Bazı kişiler direkt akıldan yapabiliyor ama benim ilk dilim İngilizce, sonraki dilim Türkçe bu sebeple bazen değişiklik olabiliyor.” açıklamasında bulundu.

Bolak, sektörün içinde uzun yıllardır yer aldığı için bu durumlara alıştığını da belirtti.