Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, üretim ekonomisi üzerine Endüstri Radyo'da değerlendirmede bulundu.

Teknopanel’in genç ve ciddi bir kadro yapısına sahip olduğunu söyleyen Kahveci, ayrıca iyi bir teknolojiye sahip olduğunu da belirtti.

Üretimlerini yalnızca yurt içinden değil üretiminin yaklaşık %30’unu yurt dışına ihraç edebilen bir firma diyen Kahveci, “Geçen sene, pandemi döneminde çok kötü bir yıl geçirdik gibi gözüküyor ama inşaat sektörü iyi gitti. Özellikle ihracat tarafında gerçekten başarılıydı. Bizim 25 milyon dolarlık bir ihracat hedefimiz vardı. Onu gerçekleştirdik. Buna benzer çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Kahveci, yaklaşık 500’e yakın çalışanlarının olduğunu ve iyi bir kadro yapılarının bulunduğunu da belirterek daha iyi yerlere geleceklerini vurguladı.

“YATIRIMCIYA YÖNELİK ÜRETİM YAPIYORUZ”

Pandemi sürecini de değerlendiren Kahveci, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz genelde yatırımcıya yönelik üretim yapıyoruz. O yüzden ülkede yatırımın olması lazım ki bizim işlerimiz de iyi olsun. Pandeminin başladığı ilk dönem bizi sarstı ancak yapılan iki pandemi hastanesinin panel ihtiyacının yüzde 80’ini biz yaptık. Buna benzer yurt dışında da hastane yapıldı. Onlarda da hizmetlerimizi devam ettirdik. Haziran ayından sonra daha da iyi gitti ve son 15 yılın rekorunu kırdık. Yaklaşık 8.7 milyon kare panel, 1 milyon metreküp de PPS üretip sattık. Bunlar ciddi rakamlar. Bu da devam ediyor.” dedi.

Kahveci, ihracatın da aynı oranda devam ettiğini belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.