Reel Piyasalar programına konuşan Girişimci Cengizhan Üzgün, aile şirketini yönetmeye nasıl karar verdiğini ve yaptığı çalışmaları ST Endüstri Radyoda anlattı.

Eğitim hayatını yarıda bırakıp aile şirketini yönetmeye başlayan Üzgün, küçük yaştan itibaren müşteri ile diyalog, işletme içerisinde neler yapılması gerektiği gibi konularda babasından destek aldığını ve girişimcilik faaliyetleri yürütmek için bu kararı verdiğini belirtti.

“DAHA HIZLI ÇÖZÜMLER SUNMAK İSTİYORUZ”

Yeni jenerasyon olarak bir takım işlerin teknolojiyi de kullanarak daha hızlı çözülmesini ve bitmesini düşünüyoruz diyen Üzgün, “Ben işletmeyi devraldıktan sonra işleri daha basit şekilde halletmeye çalışıyorum.” dedi.

Gıda, sağlık, tekstil gibi sektörlerin insanların hayatında her zaman var olacağını söyleyen Üzgün, “Ben tekstil sektöründe faaliyet gösteriyorum. Bu sektör kimi zaman çalkantılı gitse de her zaman devam edecek bir sektör. Ben de şirketimizde kurulu olan düzeni devam ettirmek istedim.” ifadesini kullandı.

“YENİLİKÇİ ADIMLAR ATMAK GEREKİYOR”

Şirkette yenilik üzerine ilerlediklerini, özellikle Kore ve Çin’den yeni malzemeler ve makineler getirerek Türkiye piyasasına daha farklı çalışmalar sunmaya çalıştıklarını belirten Üzgün, “Kore ve Çin'in bize sunmuş olduğu bir takım şeyler de hep eksik kaldık. Malzemelerin gerekli ön hazırlığını yapamadık. Benim daha önce makine bölümünde okumam bu anlamda yardımcı oldu ve daha fazla yenilik adına neler yapabilirim diye çalışmalara başladım.” dedi.

Üzgün, aile şirketi olması sebebiyle yenilikçi durumlarda bazen fikir ayrılığına düştüklerini belirtirken bu fikir ayrılıklarının daha çok karşılıklı bilgi alışverişi ve deneyim paylaşımı şeklinde ilerlediğini sözlerine ekledi.