Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eğitmen ve Yazar Erim Hısım, koronavirüs salgını döneminde yapamadıklarımız üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

YÜZ YÜZE GELMEK ÖZLENDİ

Toplum olarak iletişimde olmayı ve dokunmayı sevdiğimizi söyleyen Hısım, Koronavirüs salgını nedeniyle insanlarla bir araya gelinemediğini belirtti.

Hısım, “En çok sevdiklerimizle bir araya gelerek kaynaşamıyoruz bu süreçte. Onun yerini dolduracak birçok şey yapıyoruz ama onun gibi olmuyor. Ayrıca ofislere gidemiyoruz. Ofisler, plazalar, kurumlar neden varmış diye sorgulamaya başladık. Bazı şirketler tamamen evden çalışmaya döndü. Bu mesela çok radikal bir karar.” dedi.

Bütün firmaların bu şekilde bir çalışma modeline geçmeyeceğini düşünen Hısım, yine de yüz yüze gelmenin özlendiğini belirtti.

DERSLER DAHA KEYİFLİ

Teknoloji kullanımının öğrenilmesi ile birlikte geçen seneye oranla derslerin daha verimli geçtiğini söyleyen Hısım, “Derslerimden bir tanesi değişim yönetimi. Bu yeni düzene adapte olduk. Öğrendim bende kullanmayı. Kendi adıma evin bir köşesine teknolojik altyapı kurdum. Artık dersler daha keyifli.” dedi.