Endüstri Radyo’da Reel Piyasalar programına konuşan Dünya Eko A.Ş. CEO’su Burcu Kösem, şirketlerin mevcut durumu ve ekonomi üzerine değerlendirmede bulundu.

Var olanı korumanın yanı sıra yenilikçi yaklaşımların da önemine dikkat çeken Kösem, teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanmanın şirketler için kritik olduğunu ifade ederken teknolojinin sadece e-ticaretten ibaret olmadığını vurguladı.

VERİ DOĞRU ANALİZ EDİLMELİ

Bir ürünü pazarlarken mutlak suretle hangi ülkelerde satmalıyım düşüncesinde olmak gerektiğini vurgulayan Kösem, “Bunun yanı sıra hangi ülkenin neye ihtiyacı var ve ben neyi üretmeliyim diye düşünmek de gerekiyor. Biraz soruları tersinden sormayı öğrenmeliyiz.” dedi.

Kösem, bir şirkette verinin doğru analiz edilecek şekilde bir yapının sağlanması gerektiğini de belirtti.

FİNANSMANA İHTİYAÇ VAR

İstanbul Sanayi Odası olarak bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Kösem, “Sürekli toplantılar yapılıyor gelişmeler üzerine ama ekonominin geldiği durum gözler önünde. Firmaların yeni yatırımlar yapabilmesi için bir finansmana ihtiyacı var. Kaynağa erişim konusundaki finansal tabloların da olumlu şeyler sunması gerekiyor.” dedi.