Etekteki Taşlar programına konuşan Gelişim Gezginleri Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu Meral Dal, yeni dünya iş yetkinliklerindeki değişim üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.
Dünyanın özellikle son zamanlarda bir dönüşüm içerisinde olduğunu söyleyen Dal, programların ilk modelinde değişimin konuşulduğunu ve dünyadaki değişime adapte olunamadığı durumda yönetici ve lider olunamayacağı söyledi.

Dal, “Her gün yeni bir bilgi ile uyanıyoruz. Her gelen nesil bir sonraki dönemin hazırlığı içerisinde. Buna değişim diyorsak eğer bundan korkmamak gerekiyor ancak korkuyoruz ve konfor alanından çıkmaktan çekiniyoruz.” dedi.

Dal, gelişimin olması için aynı şeylerin yapılmaması gerektiğini belirtti

TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE İŞ YAPIŞ ŞEKİLLERİ DEĞİŞTİ

Pandemi süreci öncesinde değişimin ve dönüşümün şirket içerisinde çok da kolay olmadığını söyleyen Dal, Covid-19’un gelmesiyle birlikte bir gecede her şeyin değiştiğine dikkat çekti.

Pandeminin yıkıcı bir etki yarattığını ve zamanla herkesin bu yeni duruma adapte olduğunu vurgulayan Dal, sözlerine şöyle devam etti:

“İlk önce ne durumdayız onu analiz etmek gerekiyor. İşletmeler, çalışanlar, patronlar hepimiz yıprandık. Maddi açıdan krizi fırsata çevirenler olduğu kadar bu süreçte zorlanan çok işletme de oldu. Çalışanlar müthiş bir iş yükü ile karşı karşıya kaldı. Özellikle değişimin olduğu online çalışmalar, iş kayıpları, iş yükünün artması gibi birçok konu ile karşılaştık. En önemlisi de daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığımız için deneyimimiz yok.” açıklamasında bulundu.

Dal, iş yapış şekillerinin ve müşterilerin bakış açısının teknoloji ile birlikte büyük bir değişim geçirdiğini söyleyerek ortak akılı işin içine katarak inovasyona önem vermek gerektiğinin altını çizdi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.