Felece Teknoloji olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi işbirliği ile bir Teknopark projesi gerçekleştirdiklerini belirten Felece Teknoloji Danışmanlık Direktörü ve Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Erdem Arıcı, Teknopark projesini Endüstri Radyo’da anlattı.

Covid-19 salgını sürecinin getirdiği işleri uzaktan yürütme çalışmalarına alıştıklarını ve bu kısma ayrılan kaynağı İstanbul dışında kullanmaya karar verdiklerini belirten Arıcı, Eskişehir Teknik Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte ‘Teknoloji Üssü’ kurma projesini yürüttüklerini söyledi.

“TEKNOLOJİMİZİ ESKİŞEHİR’E TAŞIDIK”

Arıcı, “Eskişehir’deki üniversiteli gençliğe hocalarımızın vesilesiyle ulaştık. Öncelikle öğrencileri ücretsiz online eğitimlere tabi tuttuk. Kendi bilgi birikim teknolojilerimizi ve farkındalıkları, yenilikleri onlara aktardık. Eğitimler sonunda da yaptığımız değerlendirmede 11 kişilik bir istihdam sağladık.” dedi.

Öğrencilerden kurulan ekip ile teknolojilerini Eskişehir’e taşıdıklarını belirten Arıcı, bundan sonra İstanbul- Eskişehir hattının online bir şekilde yürütüleceğini ve şirket teknolojilerini öğrencilere aktaracak bir sistem kurduklarını da ifade etti.

Arıcı,” Aslında tersine göç başlaştık. Kendi bünyemizde Eskişehir’de çalışmak isteyen arkadaşlarımızı da oraya yönlendirdik.” dedi.