Eve İş Götürme programına konuşan Proasist Teknik Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı Öner Çelebi, teknik hizmet sektörünü değerlendirerek 2022 hedefleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Her sektörde olduğu gibi teknik hizmetler sektörünün de pandemi koşullarından etkileneceğini söyleyen Çelebi, özellikle mobil bakım onarım sektörünün daha fazla etkileneceğini de belirtti.

Çelebi, “Tam kapanma dolayısıyla alışveriş merkezleri ve ofisler yani bakım hizmeti götürdüğümüz hemen hemen birçok kuruluş, endüstriyel tesisler hariç, kapalı olacak. Biz de sektör olarak bu durumdan ciddi şekilde etkileneceğiz. Bir taraftan da 17 gün kapalı kalacak bu kurum ve kuruluşlar ama belki vaka sayılarında beklediğimiz azalma ile daha güzel günler göreceğiz.” dedi.

SEKTÖR GENİŞ BİR ALANA HİZMET EDİYOR

Teknik hizmet ve sektör üzerine bilgiler paylaşan Çelebi, sözlerine şöyle devam etti:

“Sahip olduğumuz tüm cihazlar, makineler, sistemler belli periyotlarda bakım kontrol ve zaman zamanda onarım ihtiyacı duyarlar. Sistemlerin fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri, verimli ve uzun ömürlü çalışabilmeleri ve hatta zaman zaman da ihtiyaç duyulduğunda emreamade olabilmelerini sağlayan tüm bu operasyonlara teknik hizmetler diyoruz.  Yani biz, sistemlerin ayakta kalmasını, yaşamasını ve uzun ömürlü olmasını sağlayan bir sektörüz.” dedi.

Teknik hizmet sektörünün ağır sanayiden finans sektörüne, enerjiden otomotive, perakendeden eve kadar çok geniş bir alanda faaliyet yürüttüğünü söyleyen Çelebi, sektörel olarak ihtiyaçların fazla olduğunu da belirtti.

Çelebi, Türkiye’de sektörün büyüklüğünün yaklaşık olarak 5.3 milyar dolar olduğunu ancak net rakam vermenin alan geniş olduğu için zor olduğunu söyledi.

“EVLERE HİZMET GÖTÜRME HEDEFİMİZ VAR”

Proasist olarak mobil bakım ve arıza, teknik işletme ve uygulama işleri üzerine daha çok 3 ana grupta hizmet verdiklerini söyleyen Çelebi, bunun yanı sıra mobil bakım ve arıza sistemlerinde 500 çözüm ortağı ve mobil ekibiyle birlikte 22 bin lokasyona hizmet sağladıklarını belirtti.

Çelebi, denetleme, personel kiralama, ürün ya da cihaz satışı gibi yan hizmetlerinin bulunduğunu da ekledi.

2022 hedefleri üzerine de bilgiler veren Çelebi, “Proasist Teknik Akademi’yi kurduk. Burada eğitimler vererek sektöre hizmet etmeye çalışıyoruz. Buradaki eğitimlerimizi artırmayı hedefliyoruz ve daha yoğun bir eğitim programı planlıyoruz. Aynı zamanda sertifikasyon yapmaya başlayacağız çünkü daha fazla kişinin Proasist Teknik Akademi’den yararlanmasını sağlamak istiyoruz. E-market modülümüz şu anda hazır onu da yıl sonuna doğru devreye alacağız. Paydaşlarımıza cihaz ve malzeme satışı yapmayı planlıyoruz. En büyük hedeflerimizden birisi de; evlere hizmet. Biz B2B hizmet sağladık bugüne kadar ilk defa evlere taşıyacağımız bir hizmet hedefimiz var.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.