AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak’ın hazırlayıp sunduğu, “Makinanın Gündemi” programına konuk olan Radaar Teknoloji A.Ş. Kurucusu Mustafa Ercan Zırh, sosyal medya yönetimi üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

Radaar Teknoloji olarak bir sosyal medya yönetim platformu yazılımı geliştirdiklerini belirten Zırh, sosyal medya yönetiminin çok kapsamlı bir iş olduğunu ve iyi bir yazılıma sahip olmadan yönetmenin tüm aktörler için yıpratıcı bir süreç olduğunu vurguladı.

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ ARTIK BİR ZORUNLULUK

Pazarlama çalışmaları kapsamında sosyal medya yönetiminin artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen Zırh, bu platformlarda ürünlerin veya hizmetlerin düzenli bir şekilde içerik oluşturularak paylaşım yapılmasının kitle ile buluşmada önemli olduğuna dikkat çekti.

“GÜÇLÜ İLETİŞİM MARKANIZ İÇİN ÖNEMLİ”

Kitle ile güçlü bir iletişim kurabilmenin yolunun kitleden gelen soru ve yorumların iyi bir şekilde takip edilip cevaplanması ile mümkün olacağını belirten Zırh, çalışmaların raporlanmasına dikkat çekerek bu çalışmaların doğru veya yanlış olduğunun bilinmesinde önemli rol oynadığını da ifade etti.

Zırh, “Şirketiniz ve markanız hakkında internette ve sosyal medya ağlarında konuşulan konuları takip etmenizde fayda var. Olası bir kriz ve şikayet anında herkesten önce sizin görüp gerekli aksiyonu alıp, krize dönüşmeden orayı sakinleştirmeniz gerekiyor.” dedi.

Zırh, sosyal medya yönetimini bu şekilde betimlediklerini ifade ederken, bu maddelerin yayınlama, cevaplama, dijital izleme ve raporlama şeklinde olduğunu belirtti.

TEK BİR PLATFORMDAN YÖNETİM

Radaar’ın tüm sosyal medya ağları için, tek bir platformdan bu operasyonu yönetmeye izin veren bir yazılım olduğunu kaydeden Zırh, “Radaar’a bir hesap açarak kayıt olup, markanızı tanımladıktan ve sosyal medya hesaplarınızı buraya bağladıktan sonra gelen tüm mesajları bir e-posta gibi görebilir ve cevap verebilirsiniz.” dedi.

Zırh ayrıca, içeriklerin hazırlanıp dakikasında yayınlanması, raporların hazırlanması ve hedef rapor formatlarının tasarlanması, gibi birçok konunun da yapılabilediğini belirtti.