Satış 4.0 Dünyası programına konuk olan Profesyonel Koç, Yönetici Koçu, Eski Milli Basketbolcu, BÜ IE’80 Necati Güler, basketboldan iş hayatına koçluk uygulamaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Koçluğun temelinde insanları veya grupları bir yerden başka bir yere taşımak olduğunu söyleyen Güler, koçluğun daha sonra sporda da kullanılmaya başlandığını belirtti.

Güler, “Performansımızı artırarak potansiyelimizle eşit bir noktaya getirebilmek için parazitleri temizlememiz lazım. Bunun da en büyük etkenlerinden bir tanesi koçlardır.  Hem iş dünyasında hem de sporda koçların görevi insanların bu parazitlerin farkına varmasını sağlayarak onlara yol arkadaşlığı yapmaktır.” dedi.

OYUNCUSUNUN PERFORMANSINI AÇIĞA ÇIKARAN KOÇLAR VAR

Koçluk ve antrenörlük üzerine de değerlendirmede bulunan Güler, “Antrenör kelimesinin Fransızca kökenli olduğunu düşünüyorum. Birisini hazırlamak, geliştirmek gibi düşünülebilir. Koçluk ise, antrenörlüğün bir aracı diyebiliriz. “ ifadesini kullandı.

Türkiye’deki spor kulüplerinin koçluk kavramını kullanabilmesinin henüz tam gelişmediğini söyleyen Güler,  insanların yavaş yavaş koçluğun ne demek olduğunu anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Güler, bugün basketbol özelinde oyuncularının engelleri temizleyerek potansiyellerinin farkına varmalarını sağlayan ciddi koçlar olduğuna da dikkat çekerek iyi bir seviyede olduğunu belirtti.  

İş hayatında spordan alınabilecek birçok araç ve ders olduğunu da vurgulayan Güler, “Sporda gördüğümüz birçok terminoloji iş hayatında karşımıza çıkıyor. Takım olarak bir şeyler başarmak kurum için büyük bir mutluluk kaynağı. Tek bir kişinin başarısı firmada geri kalan kişileri mutlu etmez. Önemli olan bu başarının takım halinde elde edilmesi.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.