ST Endüstri Medyada Alina Şanlı’nın hazırlayıp sunduğu Duymayan Kalmasın programına konuk olan Kangen Water Turkey Ülke Distribütörü Aydın Altunordu, Türkiye'deki su üretimi üzerine bilgiler verdi. 

“SUYUN SAĞLIKLI OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Suyun hayatın temeli olduğunu ve kalitesinin ne kadar arttığının yaşamımızdaki önemini anlatan Altunordu, suyun temizliğine de dikkat çekti. Aydınoğlu, “Su konusunda halkın nelere dikkat ettiğine bakarsak; öncelikle temizliğine bakıyoruz. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada su sektörü arıtma cihazlarının pazarı olmuş durumda. Arıtma cihazları suyu arıtarak, temizleyerek bize sağlıklı içilebilir su olduğunu iddia ettikleri suyu sağlıyorlar fakat burada sağlıklı kelimesinin altını açmak lazım. Suyun temiz olduğuna dikkat etmek gerekiyor ama sağlıklı olması apayrı bir konu.” dedi. Kişilerin bunu kendi gözleriyle görmelerinin pek mümkün olmadığını belirten Aydınoğlu, “Özellikle damacana temizliği konusunda zaman zaman medyada da haberler çıkıyor. Ciddi sıkıntılar var bu konuda. Ancak gerek devlet kontrolleri gerekse firmaların kontrol süreçleri bu sularda belirleyici oluyor. Ped şişeler ise her ne kadar bir kez kullanılıp dönüştürülen ürünler olsa da güneş ile temasında çok iyi sonuçlar vermiyor çünkü insan sağlığına zararlı olan petrol türevi atıklarını suya geçiren şişelerdir. Maalesef şişe suyu tahmin ettiğinizden daha riskli.” dedi.

 “PLASTİK ŞİŞELERDEKİ SU KISIRLIĞA YOL AÇIYOR”

Aydınoğlu sağlık bilinci konusunda kurulan akademilerle sağlık bilincinin giderek yükseldiğini sözlerine ekleyerek, “Tabii ki her konuda olduğu gibi sağlıkta da ileri ülkeleri belli bir faz farkıyla takip ediyoruz ancak doğru yoldayız. “ dedi. 
Plastik şişelerin ve damacanaların gizli etkilerinden bir tanesinin kısırlık olduğunu belirten Aydınoğlu, “  Kısırlık ve bunun gibi problemler tıp hekimleri tarafından söyleniyor. Plastik tarafından suya bırakılan kadmiyum gibi ağır metal sınıfındaki elementler nedeniyle vücudumuzun bazı fonksiyonlarını kaybettiği bilinen gerçekler ama biz halk olarak bilmiyoruz. Bu sebeple de hala tüketmeye de devam ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.