Ahmet Said Özen’in hazırlayıp sunduğu Otomotiv Dünyası programına konuk olan Alpha Assistance Genel Müdürü Özgür Tezer otomotiv sektörünün genel durumunu ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

Tezer, Alpha Assistance’ın 2018 yılında uluslararası markaların, otomotiv şirketlerinin marka standartları denetimlerini gerçekleştirmek üzere kurulduğunu açıkladı. 

“SİGORTA ŞİRKETLERİ ADINA HİZMET VERİYORUZ”

Aynı zamanda otomotiv bayilerinin de iç denetim süreçlerini gerçekleştirmek üzere kurulan şirketlerine 2020 yılına girerken yeni bir bölüm daha eklediklerini ve asistans hizmetlerini bünyelerine kattıklarını belirten Tezer, “Sigorta şirketleri adına hizmet veren hem zorunlu trafik sigortalarında hem de kasko poliçelerinde arıza veya hasar anında telefon açıp ‘Ben yolda kaldım. Bana çekici gönderin veya ikame araç verin’ dediğinizde biz şirket olarak oradayız.” dedi.

Tezer, sigorta şirketleri adına çağrı merkezleri olduğunu ve dijital unsurlarla hizmeti en kısa sürede tüketiciye ulaştırmaya çalıştıklarını da ifade etti.

TEKNOLOJİ İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ, HIZA ODAKLI BİR ŞİRKET 

Tezer, “Hızlı olmanın yanında inovatif bir yatırım yapmış durumdayız. Dijital hız tüketici konforu denilen vurguları da sistemin içine dahil ettik. Hıza odaklı, teknoloji ile güçlendirilmiş ve hayal et, gerçekleştir mantığıyla şirketimizi kurguladık.” dedi.

Kiralama şirketlerinin son zamanlarda özellikle uzun dönem araç kiralama konusunda aktif olduklarını belirten Tezer, o şirketlere de hizmet verdiklerini ve bireysel hizmet vermek adına da çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

“HAZİRAN AYI İTİBARIYLA SEKTÖR RAHATLADI”

Ağustos ayında yaşanan kur artışı ile birlikte otomotiv sektörünün  oldukça kötü bir döneme girdiğini belirten Tezer, “2018 yılının son 5 ayı adeta bir kabus gibi geçti. Bu 2019 yılının Ekim sonuna kadar devam etti. Sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen ÖTV ve KDV indirimi açıklaması ile bir rahatlama oldu.” dedi.

Tezer, “2020 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında pandemi sürecini tanımaya çalıştığımız dönemlerde son derece kötü zamanlar geçirdik. Haziran ayı itibariyle yine bir rahatlama oldu.”ifadelerini kullandı.