Eve İş Götürme programına konuşan Austrotherm Yalıtım Malzemeleri Genel Müdürü Selçuk Vanlı, yalıtım malzemeleri sektörü ve çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ BİR ETKEN”

Müşteri memnuniyetini sağlayabilmenin sürdürülebilir bir politika olması gerektiğini söyleyen Vanlı, bu memnuniyetin pazardaki marka ve günün sonunda karlılığa ve büyümeye yüzde 100 etken olduğunu belirtti.

Austrotherm Türkiye olarak vizyonlarının, müşterilerinin ilk ve vazgeçilmez tercihleri olmak olduğunu vurgulayan Vanlı, bunu sağlamak için odak noktamız, sürdürülebilirliği sağlamak. Bunun yanı sıra kalite ve şeffaflık bizim için önemli. Müşterilerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirirken bu noktalara dikkat ediyoruz.” dedi.

Üretim aşamasında patenti Austrotherm Türkiye olan özel bir yazılım kullandıklarına dikkat çeken Vanlı, bu yazılım sayesinde de bütün üretim süreçlerinin her anını kaydedebildiklerini ve standart dışı bir durum oluştuğunda anında müdahale ettiklerini belirtti.  

“ÜLKEMİZİN KONUMUNU KULLANIYORUZ”

İhracatın sadece şirketler için değil Türkiye için de önemli olduğunun altını çizen Vanlı, özellikle pandemi ile birlikte ihracatın öneminin arttığını ve altyapısını bu yönde hazırlamış şirketlerin pandemi etkilerinden faydalı bir şekilde kurtulabilme imkanı sağladığını belirtti.

Austrotherm Türkiye olarak ülkemizin konumunu ve bunun getirdiği avantajları en başından beri göz önünde bulunduruyoruz diyen Vanlı, “EPS ürünümüz maalesef hacimce, büyük ağırlık olarak hafif bir ürün. Bundan dolayı ihracatın kolay olması söz konusu değil. Ancak bununla ilgili olarak ürün geliştirme planlarımız arasında yer alan ürünlerimiz ile avantajlı hale getiriyoruz.” dedi.

Austrotherm Grubu’nun Avrupa’da 11 ülkede 23 üretim tesisi bulunduğunu da belirten Vanlı, ihracat konusunda Orta Doğu ve Afrika’ya yönelik çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.