Bahar’la İş Dünyası programına konuk olan VAKKO Kumaş Satın Alma Yöneticisi Kerim Ekizoğlu, covid-19 salgını döneminde tekstil sektörü üzerine değerlendirmede bulundu.

Tekstil sektörünün önemli iş sahasına sahip olduğunu ve potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Ekizoğlu, sektörün fazla alana sahip olmasından dolayı bu kaynakların iyi kullanılmasının Türkiye için önemli olduğuna dikkat çekti. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR KUMAŞLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Üretim açısından, farkındalığı yüksek iş sahaları oluşturulması gerektiğini belirten Ekizoğlu, “Türkiye dünyada marka oluşturan en önemli ülkelerden bir tanesi. Bunu moda, üretim, çevreyi koruma etkinliği projeleri ile entegre bir şekilde sağlayarak önemli adımlar atmalıyız. “ dedi.

Sürdürülebilirlik kumaşlarına dikkat çeken Ekizoğlu, özellikle küresel ısınma, fazla tüketilen doğa ve enerji kaynakları gibi etkenlerden dolayı bu kumaşların daha önem kazanacağını belirtti. 
Ekizoğlu, “Bununla ilgili projeler var. Artık giyim tarzlarına bakış açıları değişecek. Dünyanın en önemli kumaşlarından bir tanesi her alanda olan gömleklik kumaş, pantolonluk, ceketlik, takımlık örme tişört kumaşlarının tamamının gündeminde organik kumaşların olduğunu görüyoruz.” dedi.