Etekteki Taşlar programında Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtlayan ÖzüAkademi Kurucusu, Eğitimci ve Yazar Cem Özüak, covid-19 salgını sebebiyle kişilerin psikolojileri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Covid-19 salgının ilk başladığı zamanlarda insanların daha iyi durumda olduğunu ancak sürecin uzaması ile birlikte gelinen noktada insanların artık evde olmaktan sıkıldığını açıklayan Özüak, “Salgın ilk başladığında bunun geçici bir şey olacağına dair umutlar vardı ve insanlar yaza kadar salgının biteceğini düşünüyorlardı. Ancak yaz aylarından sonra vaka artışlarında yaşanan ikinci artış ve sonrasında tekrar eve kapanma artık çekilmez bir hal aldı.” dedi.

Salgının başından bu yana sıkça kullanılan ‘Hayat eve sığar mı?’ cümlesi üzerine değerlendirme yapan Özüak, “Bu söz eve göre değişir. Evinizin bir bahçesi varsa kısmen daha rahat ederseniz ancak artık şehirlerde yaygın olan 1+1 evlerde var.” ifadesini kullandı.

DİJİTAL OFİSLERDE ARTIŞ 

Evden çalışma modeli üzerine de değerlendirme yapan Özüak, evden çalışmanın ofiste çalışmaya göre dezavantajlarının fazla olduğunu ancak bu modeli benimseyen birçok insanın olduğunu da belirtti.

Özüak, bu değişim ile birlikte dijital ofis yaratılma konusunda da bir artışın yaşandığını söyledi.

SOSYAL AĞLARI KULLANANLAR ÖN PLANA ÇIKACAK 

Özüak, sağlık alanında network marketing yapan firmaların cirolarının hızlı bir şekilde arttığını belirterek bu alandaki ürünlerin tüketiminin hiç olmadığı kadar insanlar tarafından tercih edildiğini ifade etti.

Network marketing’in temel esaslarından biri yüz yüze görüşmelerdir diyen Özüak, bugün gelinen noktada bu iletişimin artık mümkün olmadığını dolayısıyla yüz yüze yapılan ağ pazarlama olaylarını sosyal mecralara taşıyan kişilerin ön plana çıkacağını da sözlerine ekledi.