Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Uludağ Tekstil CEO’su, Umudum Olur Musun Derneği Başkanı Erdoğan Uludağ & Yönetmen, Senarist, Oyuncu ve Umudum Olur Musun Derneği Sanat Kurulu Başkanı Müfit Can Saçıntı kültürel faaliyetler ve ekonomi ilişkisi üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

“BU SÜREÇTE SANATA SARILDIK”

Kovid-19 salgını nedeniyle bütün sektörlerin sıkıntı yaşadığını ve buradan hareketle ülke ekonomisine göre birtakım sektörlere destekler verildiğini belirten Yönetmen Müfit Can Saçıntı, “Korona Virüsünün ilk başladığı zamanlarda evlere kapandığımızda, vazgeçilemez dediğimiz her şeyin aslında öyle olmadığını gördük. Müzik dinledik, kitap okuduk, sohbet ettik ve dolayısıyla sanata sarıldık.” dedi.

Saçıntı, sanat adına ayrı bir bakanlığın olması gerektiğini belirterek Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın her alana yetemediğini ve bütçe olarak daha iyi durumda olması gerektiğini söyledi.

Umudum Olur Musun Derneği çalışmaları adına bilgiler veren Saçıntı, hemen hemen her alanda ihtiyacı olan kişilere destek verdiklerini belirterek bunun yanı sıra Türkiye’de film çekmek isteyen kişilere ofis hizmetleri adına paylaşım yaptıklarını vurguladı.

Devletin her alana yetişemeyeceğini dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarına her durumda ihtiyaç olduğunu söyleyen Saçıntı, bu derneklerle iletişim kurulmaya ihtiyaç olduğunu çünkü insanların abi-kardeş ilişkisi kurduğu insanlarla derdini daha açık bir şekilde paylaştığını kaydetti.

“BİR SINIRIMIZ YOK”

Derneğin diğer faaliyet alanları üzerine açıklama yapan Umudum Olur Musun Derneği Başkanı Erdoğan Uludağ ise, derneğin herhangi bir faaliyet sınırının olmadığını ve herhangi bir konu üzerine ihtiyaçların karşılanması adına devreye girdiklerini söyledi.

Uludağ,”Gündem 2-3 bin e-mail alıyoruz. Bir devlet değiliz dolayısıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bine yakın tablet dağıttık. 40 tona yakın kömür ve erzak desteği veriyoruz.” dedi.