Etekteki Taşlar programına konuk olan SPERO Yönetim Eğitim Danışmanlık Yönetim Danışmanı Yazar, Yönetici Koçu ve Eğitmen İlhan Ürkmez, şirket yönetimi üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Kaplumbağalar Şirket Yönetemez isimli kitabı üzerine bilgiler veren Ürkmez, özellikle günümüzde 21. yüzyılın belli iş yapma kodları olduğunu ve bunların başında da hız kavramının geldiğini belirtti.

Ürkmez, “Ne yapıyorsan dünden hızlı yapmak gerekiyor çünkü içinde bulunduğun sektörde geri plana düşmemek gerekiyor. Kaplumbağa hızında çalışırsak ve çalışmazsak sonuç ne olur bunu ön plana çıkarmaya çalıştım.” dedi.

GÜVEN UNSURU ÖNEMLİ

Şirket yönetiminde güven unsurunun önemli olduğuna vurgu yapan Ürkmez, “Güven elle tutulamayan ve gözle görülmeyen bir olgu. Maalesef şirketlerin T cetvelinde somut olarak görülmez ama sonuçlarını yaşarsın.” açıklamasında bulundu.

Ürkmez,  her zaman değişimi ve gelişimi amaçlayan ve bir sonraki gün ne yapabilirim diye olaylara bakan insanların da var olduğunu belirtti.

İSTEKSİZ VE CANSIZ KİŞİLER

Kaplumbağa hızında çalışan insanları, isteksiz ve cansız kişiler olarak tanımlayan Ürkmez, bu kişilerin engeller karşısında pes ettiklerini ve sorumluluk almaktan kaçtıklarını söyledi.

Ürkmez, böyle insanların olduğu şirketlerin yöneticisine ve ekibe zararları olduğunu da belirtti.

Davranış okumanın da önemli olduğuna vurgu yapan Ürkmez, sürükleyen ve değişim yaratan insanların da hedef odaklı çalışarak, sınırlarını bildikleri halde daha çok çalışmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.