Tuğba Dedeoğlu Demir’in hazırlayıp sunduğu Lider Kadınlar programının bu bölümünde E-Ticaret Uzmanı ve Mentör Aysel Gençer konuk oldu. Gençer, e-ticarete uzanan kariyer yolculuğunu ST Endüstri Radyoda anlattı.

‘Mağazan Olsun’ mottosuyla yola çıkarak yeni nesil bayilik sistemi ile daha önceden yapılmamış bir iş modeli sunduklarını anlatarak söze başlayan Aysel Gençer, küçük esnafın tek başına yapamayacağı ve destek alması gereken, ‘bu işi dijital ortamda nasıl yapabilirim’ diye düşünenler için sanal AVM kurduklarını dile getirdi. 

“BİR SANAL AVM PROJESİ”

30 yıllık kariyerinden sonra emekli olmak istemediğini ve iş yaşamı boyunca aldığı eğitimleri değerlendirerek böyle bir girişimciliğe adım attığını söyleyen Gençer, kurduğu platform merkezinin herkese açık olduğunu ve aynı zamanda eğitimler verdiklerini de belirtti. Gençer, “Platformda hem ürünleri olan hem kendi ürünlerini üreten, hiç mükellefiyetleri olmayan üreticilerimiz var. Ev kadınları, toptancı, üretici aynı zamanda da girişimcilerin bir arada olduğu kalkınma projesi gibi düşünebiliriz. Onun için adına sanal AVM ve yazılım projesi diyoruz.” dedi

“ŞİRKET KURMADAN TİCARET YAPILIYOR”

Şu anda yeni kurulan bir platform olduğu için 600 mağaza bulunduğunu ancak hedeflerinin 100 bin mağaza olduğunu dile getiren Gençer, bin tedarikçinin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Kişilerin yada kurumların  hosting hizmetlerinden alan adı aldıklarını ve alt yapısını kendilerinin oluşturduğunu dile getiren Gençer, küçük işletmelere marka yarattıklarını  bunun da bir iş alanı olduğunu ifade etti.

Gençer, “ Biz burada vitrin olarak yer alıyoruz. Sisteme tedarikçi ürünü giriyor biz müşteriye ulaştırıyoruz ama aslında satan, faturasını kesen ve ürünün her şeyi ile ilgilenen tedarikçi firma şirketi oluyor. Biz onların buluşmasını sağlayarak aracı oluyoruz. Onun için sistemimiz şirket kurmadan ve herhangi bir belge düzenlemeden ‘mağazan olsun’ konsepti ile mağaza alan bireylerin şirket ticaret yaptığı bir platform oluyor.” dedi.