Endüstri Radyo’da Etekteki Taşlar programına konuk olan Doğu Danışmanlık Kurucusu Mehmet Eren, sihirbaz satıcı olmanın sırları üzerine Hakan Ömer Gider’in sorularını yanıtladı.

SONUÇLAR DİĞERLERİNE İLHAM OLUYOR

Sihirbaz satıcıları denenmemiş olanı deneyen insanlar olarak tanımlayan Eren, “Bazı insanlar satış yapmak için çaba sarf eder bazıları ise çoktan satışı yapmıştır. Bu biraz yolculuğa çıkmak ile seyahat arasındaki fark benzer. Seyahatler planlıdır, yapacağın her şey bellidir fakat yolculuğa çıktığında yapacağın keşifler sana bağlıdır. Ben de sihirbaz satıcılığını ona benzetiyorum.” dedi.

Bir ürün, hizmet ya da herhangi bir şekilde vizyon pazarlıyor ve satıyor olun fikri karşı tarafa transfer edemiyorsanız satışı kapatamıyorsunuz diyen Eren, sihirbaz satıcıların aldığı sonuçlar ile diğerlerine ilham olacağını belirtti.

DENEME CESARETİ GÖSTERMEK GEREKİYOR

Eren, “Özellikle iş hayatında bakıyoruz ki, çok önemli yerlere gelmiş insanlar aslında hiç denenmemiş şeyleri deneme cesareti gösterebilen insanlardır.” dedi.

Eren, hayatta hiçbir şeyi yeniden keşfetmiyoruz. Var olanın farkına varıyoruz diyerek sihirbaz satıcı olma yolunda ilerlerleyen kişilerin yeniden yaratıyormuş imajını değil de diğerlerinin fark etmediğini fark etmeye başladıklarını ifade etti.

HALKIN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

Tüketicilerin günümüzde ürün sertifikalarına, internet araştırmalarına ve çeşitli kullanıcı yorumlarına baktıklarını belirten Eren, internetin gelişim süreciyle birlikte dünyanın her yerinde halkın bakış açısının da değiştiğinin altını çizdi.

Eren, ürün tavsiye etmenin network içinde önemli noktaya geldiğini de vurguladı.