Eve İş Götüme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan BugBounter Kurucu Ortağı Murat Lostar, siber güvenlik konusunu yeni yıl perspektifinden değerlendirdi. Lostar, “Covid-19 salgını etkileri ile birlikte önümüzdeki 5-10 yılda siber güvenlik tarafında olumlu ve olumsuz neler yaşanmaya başlayacağının örneklerini görebilecek duruma geldik.” dedi.

TEKNOLOJİYİ İKİ ANLAMDA DA KULLANMAK MÜMKÜN

Yapay zeka ve bunun üretime olumlu etkileri konusunun da aynı zamanda siber güvenlik için kullanılabileceğini biliyorduk ama dünyada bu konuda ürünler de çıkmaya başladı diyen Lostar, öte yandan yapay zekanın sadece iyi niyetli, kendisini, şirketini ve ülkesini korumak isteyen insanların elinde olan bir teknoloji olmadığını belirtti.

Lostar, “Teknolojiyi hem iyi anlamda hem de kötü anlamda kullanmak mümkün. Bir taraftan da yapay zekanın kötü niyetli hackerlar tarafından da kullanmaya başlamak üzere yoğun çalışmalar yapıldığını gözlemlemeye başladık. Eskiden çok konuştuğumuz bir terim vardı, ‘Kim bana napsın? Benden önce sırada milyonlarca insan var’. Artık öyle değil. Yapay zeka yüzünden ne yazık ki saldırılar artık hepimize doğru, bireysel imiş gibi gerçekleşmeye başlayacak 2021 yılı ve ötesinde.” dedi.

Üretimin dijitalleşmesi ile birlikte üretilen ürünün kendisi aslında Siber risklerle karşı karşıya gelmeye başladı diyen Lostar, siber güvenliğe verilmesi gereken önemin özellikle şu dönemlerde daha da arttığını söyledi.