Eve İş Götürme programına konuk olan Karaoğlu Peyzaj Mimarlık Kurucu Ortağı, Peyzaj Mimarı Nesrin K. Otuzoğlu, koronavirüs salgını döneminin peyzaj sektörüne etkileri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

MULTİDİSİPLİNER YÖNETME BECERİSİ

Peyzaj denildiğinde akla park ve bahçelerin geldiğini ancak peyzajın bunlardan ibaret olmadığını söyleyen Otuzoğlu, bir bina içerisindeyken dışarıya bakıldığında görünen her şeyin peyzaj olduğunu ve tasarım, uygulama, dış mekan, bakım gibi bölümlere ayrıldığını belirtti.

Otuzoğlu, “Peyzaj bir mühendislik bilimi aslında. Özellikle bu dönemde dış mekandaki bütün alanları anahtar teslimi yapıyoruz. Bunu yaparken mekanik, inşaat, statik gibi bütün alanları multidisipliner bir şekilde yönetme becerisi olarak düşünebiliriz.” dedi.

Otuzoğlu, sektörün tüm dünya ve Türkiye’de giderek büyüdüğünü de belirtti.

SEKTÖRÜN FARKINDALIĞI ARTTI

Koronavirüsü salgının sektöre olan etkilerini değerlendiren Otuzoğlu, her sektör gibi peyzajında bu durumdan etkilendiğini ve iş yapış şekilleri ile birlikte girdi maliyetlerinin de yükseldiğini kaydetti.
Otuzoğlu, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen sektöre ilginin arttığını söyleyebiliriz. Salgın ile birlikte insanlar rahat nefes alabilecekleri yerlere ihtiyaç duydu. Bu nedenle özellikle Avrupa’da küçük bahçe ölçeğinde yerler tercih edilmeye başladı.” dedi.

Otuzoğlu, her sektör gibi salgın döneminde etkilerin olduğunu belirterek bardağın dolu tarafından bakmaya çalıştığını ve peyzaj sektörünün farkındalığının arttığını sözlerine ekledi.