Reel Piyasalar programına konuk olan Global Grup CEO’su Ümit Gediman & Global E-Learning Stratejileri ve İş Geliştirme Direktörü Ozan Ata, uzaktan eğitim üzerine değerlendirmede bulundu.

E-Learning üzerine görüşlerini paylaşan Global Grup CEO’su Ümit Gediman, “Karşımızda bir eğitmenin olmadığı, tamamen teknoloji ve eğitimi uygulayan çalışanlar ve öğrencilerle bir arada yapılan çalışmalar olarak açıklayabiliriz. Örnek olarak animasyon çalışması verebilir. Eğitimin belirli boyutlarıyla bu animasyon üzerinde yapılan interaktif uygulamalar, bu eğitim modülünün E-learning olduğunu gösterir.” dedi.

EĞİTİMLER PLATFORM ÜZERİNDEN VERİLİYOR

Uzaktan eğitimin toplum tarafından kalabalık bir grup içerisinde bir eğitmenin çıkıp anlatması gibi algılandığını ancak bu şekilde olmadığını dile getiren Gediman, senkron olmayan şekilde eğitimlerin verilmesini amaçladıklarını söyledi.

Gediman, uygulamanın dünyada uzun yıllardır kullanıldığını Türkiye’de ise son 1 yıldır etkin olduğunu dile getirerek herhangi bir yer ve zaman tanımlaması yapmadan eğitimlerin bir platform üzerinden verildiği bir çalışma olduğunu ifade etti.

PAKETLENMİŞ EĞİTİM MODÜLÜ

Senkron yani sınıf içi eğitimde mekan, öğrenci ve eğitmenin olduğunu ancak asenkron eğitimde bir eğiticinin olmadığı ve içerik eğitimlerinin belirli şekilde senaryolaştırılarak öğrencilere hazır ve paketlenmiş bir sunulan eğitim modülü olduğunu söyledi.

Gediman, insan kaynakları departmanlarında kurgulanan eğitimlerin sanki sınıf kurgular gibi öğrencileri kayıt altına alarak üretildiğini ve eğitimlerin yayınlanması ile birlikte belirli zaman vererek öğrencilerin ve çalışanların bu eğitimi almalarının sağlandığını belirtti.

MESLEKİ YETERLİLİKTE ÖNEME SAHİP

Reel sektör üzerinden e-learning projelerini değerlendiren Global E-Learning Stratejileri ve İş Geliştirme Direktörü Ozan Ata ise, bu uygulamaların geçmişte mektuplar üzerinden kullanılmaya başlandığını günümüzde ise okullar ve akademik eğitimlerin dışında iş hayatında mesleki yeterlilik eğitimleri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Ata, “Okullar ve akademik kurumların aksine iş yerleri, özellikle büyük çalışan grupların olduğu yerler, uzaktan eğitim için daha avantajlı hale geliyor. Burada çalışanları sahadan çekmemek ve verimliliği artırmak adına işyerleri için avantajlar yaratabiliyor diyebiliriz.” ifadesini kullandı.

 TRENDLERİ YAKALAMAK İÇİN ZAMAN ÖNEMLİ

Öğrenmenin yaşı yok diyen Ata, iş yerinde yetkinlikleri artırmak, çalışanların verimliliklerini yükseltmek, onları sürekli bilgilendirmek ve trendleri yakalamalarını sağlamak gibi nedenlerle sürekli eğitim verilmeye çalışıldığını belirtti.

Ata, birçok kurumun farklı metotlar ile uygulamalar gerçekleştirdiğini ancak bazı sektörlerde özellikle çalışan sayısının fazla olması nedeniyle eğitimlerin hem zaman hem de maliyet açısından zor olduğunu söyleyerek bu sistem sayesinde eğitimin kolayca sağlanabileceğini sözlerine ekledi.